در دهههای اخیر به دلیل جهانی شدن شهرنشینی و افزایش درآمدها، رژیم و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه همزمان با شروع بسیج ملی تغذیه (14 لغایت30 دی ماه) گفت: متاسفانه امروزه افراد عمدتا از مصرف غذاهای فصلی به خصوص گیاهی و غنی از فیبر، به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد، غذاهای فراوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی سوق پیدا کردهاند. دکتر اباصلتی افزود: این در حالی است که امروزه به دلیل تغیر در سبک زندگی جامعه، افراد زمان کمتری برای تهیه وعدههای غذایی صرف نموده و مصرفکنندگان به ویژه در مناطق شهری به طور فزاینده به سوپر مارکتها، فروشگاههای فست فود، غذاهای خیابانی و رستورانهای دور افتاده اعتماد میکنند.
دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه ترکیبی از رژیمهای غذایی ناسالم و سبک زندگی بیتحرک باعث افزایش نرخ چاقی در جهان شده است، گفت: هم اکنون بیش از 670 میلیون بزرگسال و 120 میلیون دختر و پسر (5 تا 19 ساله) چاق هستند و بیش از40 میلیون کودک زیر 5 سال دارای اضافه وزن هستند و این در حالی که بیش از 800 میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه خاطر نشان کرد: رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطانها است. عادات غذایی ناسالم علاوه بر اینکه یک پنجم مرگها را در سراسر دنیا رقم میزند مبلغی بالغ بر 2 تریلیون دلار درسال نیز بودجه به بخش سلامت تحمیل میکند.
وی با تاکید برضرورت داشتن یک رژیم غذایی سالم در افراد گفت: یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب میشود که با تامین غذای کافی، ایمن، مغذی و متنوع نیاز های تغذیهای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. این رژیم باید شامل میوه، سبزی، حبوبات، آجیل، دانهها و غلات سبوسدار و غذاهای کم چرب (بخصوص چربیهای اشباع) و با قند و نمک کم باشد.