1-مقدمه
مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي محل هايي هستند که خدمات عمومي مرتبط توسط بخش خصوصي و يا دولتي در اين زمينه به مردم ارائه مي گردد. رعايت موازين و ضوابط بهداشت فردي متصديان و شاغلين مراکز فوق ، بهداشت عمومي و محيط مکان و بهداشت مواد غذايي اعم از مواد غذايي خام و پخته و چگونگي عرضه و نگهداري مواد غذايي و تجهيزات و وسايل مورد استفاده که با سلامت مردم ارتباط مستقيم دارد ضروري است.
طبق قانون تشکيلات و وظايف وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکي مصوب 3/3/1367 مجلس محترم شوراي اسلامي « تعيين و اعلام استانداردهاي مربوط به بهداشت کليه مؤسسات خدماتي و توليدي مربوط به خدمات و موارد بهداشتي ، و . . . و همچنين آيين نامه بهداشت محيط ،کنترل بهداشتي ،بازديد ، بررسي وضعيت بهداشتي مراکز مشمول اين آيين نامه به منظور اعمال ضوابط بهداشت محيطي بوده و بر عهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي مي باشد.»
بر اساس قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردني ،آشاميدني ، آرايشي و بهداشتي شرايط بهداشتي مكانهاي كسب از جمله رعايت بهداشت فردي ، وضعيت ساختماني و وسايل و ابزار كار بايستي از سوي متصديان و شاغلين اين اماكن رعايت گرديده و تخلف از مقررات فوق مستوجب مجازات مي باشد.
هدف برنامه:
- ارتقاء وضعيت بهداشتي مراكز تهيه ،توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي و بهبود ايمني مواد غذايي در سطح عرضه
اهم فعالیت های برنامه:
- بازديد و نظارت بر مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي و صدور صلاحيت بهداشتي محل کسب
- بازديد و نظارت بر بهداشت محيط اماکن بين راهي و کارخانجات مواد غذايي و آرايشي و بهداشتي
- بررسي سلامت شاغلين مراکز فوق و صدور کارت معاينه پزشکي
-هماهنگي و مشارکت با ادارات و ساير ارگانها مرتبط در جهت ارتقا وضعيت بهداشتي مراکز واماکن
شاخص های مرتبط با برنامه:
- درصد مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي شهري و روستايي داراي معيار بهسازي و بهداشتي
- درصد اماكن عمومي شهري و روستايي داراي معيار بهسازي و بهداشتي
درصد شاغلين شهري و روستايي داراي کارت معاينه پزشکي معتبر
|