معاونت بهداشت

مقالات

تشدید بازرسی های بهداشتی در تاسوعا و عاشورای حسینی

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه و به منظور پیشگیری از بیماری‌ها با حضور 104 نفر از ناظران و بازرسان حوزه سلامت محیط در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در تمامی محل‌های شلوغ و پرتجمع به‌ویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی  تشدید می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس محمد باباخانی افزود:: در روزهای دوشنبه بیست‌وپنجم تیر ماه و نهم محرم الحرام (تاسوعای حسینی) و سه‌شنبه بیست‌وششم تیر ماه و دهم محرم الحرام (عاشورای حسینی) تعداد ١۰۴ بازرس و ناظر سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در قالب ۵٢ تیم نظارتی ٢ نفره (٧۴ بازرس و ٣٧ تیم در شهر مشهد و ٣۰ بازرس و ١۵ تیم شهرهای تابعه این دانشگاه) در محل‌های معین شده مستقر هستند و براساس برنامه تدوین شده ضمن رسیدگی به شکایات مردمی و تشدید نظارت، نسبت به بازدید و آموزش موضوعات بهداشت محیط و مواد غذایی در حسینیه‌ها، مساجد، تکیاها، ایستگاه‌های صلواتی و آشپزخانه‌های طرف قرارداد مراسم مرتبط با ایام و مناسبت‌های ماه محرم اهتمام می‌ورزند

وی با بیان اینکه دستورالعمل ویژه ماه‌‌های محرم و صفر در خصوص نظارت از هیأت مذهبی، محل‌های تهیه، طبخ و توزیع نذورات و اماکن مذهبی از اول محرم آغاز شده و تا پایان صفر ادامه دارد از تمامی موکب‌داران و خادمان هیئات مذهبی و ایستگاه‌های صلواتی درخواست کرد: در نگهداری مواد غذایی در دمای زیر ۴ درجه و بالای ۶۰ درجه توجه ویژه داشته باشند و غذای آماده شده را حداکثر تا ٢ ساعت پس از طبخ مصرف نموده و برای توزیع خوراکی و نوشیدنی‌ها از ظروف و لیوان‌های استاندارد یک بار مصرف استفاده کنند.

رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: در روزهای گرم سال استفاده از یخ‌های بسته بندی شده که به لحاظ بهداشتی مورد تأیید هستند برای شربت‌های نذری و دیگر نوشیدنی‌های سرد استفاده نمایند و از یخ‌های فله‌ای برای این کار استفاده نشود.

علاوه بر این عزاداران حسینی نیز قبل از مصرف نوشیدنی و خوراکی از سالم و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل نمایند و نذورات خود را به صورت نقدی و یا تهیه مواد غذایی خام در اختیار مساجد، هیئات و موکب‌ها قرار دهند و از تحویل دادن غذاهای طبخ شده خودداری نمایند.