يکي از مهمترين دلايل فشارخون بالا مصرف زياد نمک مي باشد
بيماريهاي قلبي عروقي از مهمترين دلايل مرگ و مير در کشور است و يکي از دلايل اصلي آن فشارخون بالاست. براساس نتايج مطالبات انجام شده در کشور در حدود 17% جمعيت 64-15 ساله دچار فشارخون بالا هستند که مهمترين دليل آن مصرف زياد نمک مي باشد و براساس اطلاعات موجود مصرف سرانه نمک در کشور ما 2 برابر استاندارد مي باشد .
کارشناس مسئول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و دبير کميته جمعيت و سلامت بانوان و خانواده دفتر امور بانوان و خانواده استانداري خراسان رضوي ضمن اعلام اين خبر افزود : در اين خصوص بايد افزايش آگاهي مردم از يک سو و اصلاح توليدات مواد غذايي در راستاي توليد محصولات کم نمک از سوي ديگر در اولويت قرار گيرد.
دکتر زهرا اباصلتي در ادامه گفت : درصد بالائي از نمک مصرفي در اکثر کشورها بعنوان نمک هاي پنهان در مواد غذايي مي باشد ولي در کشور ما با توجه به الگوي مصرف مواد غذايي بيشترين منبع نمک غذاهاي خانگي و استفاده از نمکدان در سر سفره است .
دبير کميته جمعيت و سلامت بانوان و خانواده دفتر امور بانوان و خانواده استانداري ضمن اعلام اينکه تمامي اطلاعات جهت ساير سازمان ها ارسال گرديده است و کليه ارگان ها موظف هستند به کارمندان و جمعيت تحت پوشش خود در اين خصوص اطلاع رساني نمايند، کاهش مصرف نمک در هنگام پخت غذا ، خودداري از گذاشتن نمکدان در سر سفره، استفاده از سبزيهاي معطر تازه يا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ريحان و... يا سير ، پياز، ليموترش تازه براي بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک، کاهش مصرف انواع شوري و ترشي ها در برنامه غذايي روزانه ، کاهش مصرف سوپهاي آماده، سسها و محصولات فرايند شده مثل فست فودها، استفاده از غلات کم نمک مانند نان کم نمک، کاهش مصرف غذاهاي کنسرو شده مانند تن ماهي در برنامه غذايي روزانه ، استفاده از ذرت و حبوبات بو داده خانگي کم نمک مانند عدس برشته کم نمک ، فسفرها مانند گروه فندق، بادام کم نمک بعنوان ميان وعده، خودداري از مصرف تنقلات شور، پفک، چيپس، چوب شور، استفاده از پنير و دوغ کم نمک را از جمله نکات کاربردي در خصوص کاهش مصرف نمک برشمرد.
" شايان ذکر است از 6 دي ماه لغايت 10 بهمن ماه به مدت 5 هفته بسيج ملي کاهش مصرف نمک در کشور مي باشد"
روابط عمومي معاونت بهداشتي دانشگاه