بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي مشهد موفق به کسب مقام نخست در سه شاخص عملکردي در برنامه بسيج سلامت نوروزي گرديد
معاون بهداشتي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي با ارسال نامه اي مراتب تقدير و تشکر خود را از تلاش هاي کليه دست اندرکاران اجراي برنامه بسيج سلامت نوروزي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد بخصوص معاون بهداشتي دانشگاه، مدير بهداشت محيط و حرفه اي و کارشناس مسئول بهداشت و کليه بازرسان بهداشت محيط درگير در برنامه در کسب رتبه اول، در سه شاخص عملکردي درصد پوشش بازرسي بهداشتي از مراکز تهيه و توزيع مواد غذايي، درصد پوشش بازرسي بهداشتي از اماکن بين راهي و تعداد مراکز و اماکن متخلف معرفي شده به دادگاه رتبه نخست و رتبه دوم در ميزان معدوم سازي مواد غذايي فاسد کشف شده در مقايسه با دانشگاههاي همتراز در کشور اعلام نمود.
دکتر علي اکبر سياري در اين نامه تاکيد کرده است: بي شک دستاوردهاي کسب شده بدون حمايت رييس و معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ميسر نمي شد.
مدير بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در اين زمينه اظهار داشت: طرح بسيج سلامت نوروزي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با هدف خدمات رساني بهتر، تامين و ارتقاء سلامت شهروندان، زائران و مسافران در قالب 120 تيم نظارتي و 309 بازرس به اجرا در آمد.
مهندس حسني خاطر نشان کرد: در اين مدت 49 هزار و 418 مورد بازديد از مراکز تهيه، توزيع، عرضه و فروش مواد غذايي، اماکن عمومي و اماکن بين راهي منطقه انجام گرفت که در پي آن 59 هزار و 224 کيلوگرم مواد غذايي غير قابل مصرف کشف و معدوم شد.
وي در ادامه افزود: معرفي دو هزار و 218 متخلف به دادگاه، تعطيلي 127 واحد صنفي و 300 مورد برخورد با دستفروشان دوره گرد،387مورد نمونه برداري مواد غذايي و 71 مورد نمونه برداري ميکربي و 17 هزار و 645 مورد کلر سنجي از ديگر اقدامات انجام شده در قالب اين طرح به شمار مي رود.
برنامه بسيج سلامت نوروزي با هدف حفظ و ارتقاي سطح سلامت مسافران نوروزي و ايمني مواد غذايي سطح عرضه به منظور کاهش و کنترل بيماري هاي مرتبط با غذا، از اول اسفند 93 الي 15 فروردين سال جاري در سراسر کشور به اجرا در آمد.
از مهمترين اهداف بازرسان بهداشت محيط در طي برنامه، کنترل بر سامانه آب شرب، رستوران ها، هتل ها، مجتمع هاي پذيرايي و اماکن بين راهي، پارک ها، مراکز تفريحي، آرايشگاههاي زنانه و مردانه، فروشگاههاي زنجيره اي مواد غذايي و ساير مراکز تهيه و توزيع و اماکن عمومي بوده است.
يکي از مشخصه هاي برگزاري اين برنامه در سالجاري رتبه بندي رستوران ها و اعطاي نشان سيب سلامت با مشارکت و همکاري اصناف مي باشد.