جلسه هم انديشي، سياستگذاري و تدوين برنامه اجرايي" بسيج ملي کاهش مصرف قند،نمک و چربي استان" که مقرر است از 29 آذر لغايت 14 ديماه سال جاری اجرا گردد، با هدف جلب همکاريهاي بین بخشي دستگاه هاي سهيم در امر تغذيه و امنيت غذايي استان خراسان رضوي و در جهت ارتقاء سواد سلامتي و دسترسي مردم به غذاي سالم برگزار گرديد.
به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي دانشگاه اين جلسه با حضور رياست دانشگاه علوم پزشکي مشهد، قائم مقام رياست دانشگاه در امور مشارکتهاي اجتماعي سازمانهاي مردم نهاد و خيريههاي حوزه سلامت، قائم مقائم معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و جمعي از مديران دانشگاه و ساير ادارات و بخشهاي توسعه استان در محل دفتر رياست دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار گرديد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد در اين جلسه ضمن تاکيد بر ضرورت تغذيه مناسب در ارتقاء سلامت جامعه گفت : به منظور رسيدن جامعه به تغذيه سالم، اطلاع رساني به تنهايي کافي نبوده و ميبايست راهکارهاي عملي و دسترسي هم وجود داشته باشد. وي ضمن اشاره به اينکه تغيير رفتار، زمان بر ميباشد گفت: ميبايست با صرف زمان و به کمک ساير بخشهاي توسعه به اصلاح الگوي تغذيه جامعه بپردازيم.
دکتر مصطفي مهرابي بهار در ادامه به ضرورت کنترل و نظارت بر ايمني مواد غذايي اشاره نموده و گفت : بايد صنايع را به سمت توليد مواد غذايي کم نمک و کم شيرين و کم چرب سوق داده و از اين طريق ذائقه جامعه را تغيير دهيم.
کارشناس مسئول بهبود تغذيه مرکز بهداشت استان ضمن اشاره به بيماريهاي غيرواگير به عنوان مهمترين علت مرگ و مير افراد، تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند، نمک و چربي را از مهمترين عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير برشمرد و گفت : حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند. وي مصرف قند و شکر روزانه افراد را 66 گرم عنوان کرد و گفت : اين در حالي است که براساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصيه شده است.
دکتر زهرا اباصلتي افزود : افزايش مصرف روغن و چربي بويژه چربيهاي اشباع از طريق مصرف بيرويه فستفودها و غذاهاي چرب و سرخ شده نيز موجب افزايش شيوع بيماريهاي غيرواگير شده است. وي سرانه مصرف روزانه روغن و چربي را در کشور 46 گرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف روزانه روغن و چربي در کشور 35 گرم بیشتر از سبد غذايي مطلوب است، دکتر اباصلتي همچنين متوسط مصرف نمک را در کشور 8/10 گرم اعلام نمود که اين ميزان بيش از 2 برابر مقدار توصيه شده سازمان جهاني بهداشت ميباشد.
بازنگري تفاهمنامه و اصلاح مفاد آن، اضافه نمودن دستگاههاي متولي غذا در تفاهم نامه، پيگيري عقد تفاهم نامه با امضاء بالاترين مقام دستگاهها ، تشکيل کميته اجرايي تفاهم نامه و دبيرخانه دائمي در دانشگاه، پيگيري اعمال ماده 37 قانون مبني بر ممنوعيت تبليغات آسيب رسان بر سلامت، استفاده از نتايج پژوهش هاي انجام شده در تغذيه مردم استان، انجام پژوهش در خصوص مداخلات انجام شده در راستاي رفع معضلات تغذيه استان، مشارکت همه بخشهاي توسعه در اجراي بسيج آموزشي کاهش مصرف نمک ، چربي و قند از 29 آذر لغايت 14 ديماه و استفاده از ظرفيتهاي آموزشي سازمانها در امر اطلاعرساني بسيج آموزش، مانند شبکههاي اجتماعي، رابطين سلامت، سپاه و حلقه صالحين را از مصوبات اين جلسه ميباشد.




