![]()
29 آذر لغایت 14 دی ماه به مدت 2 هفته به عنوان بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی نامگذاری شده و شعار سال جاری این مناسبت
« اصلاح الگوی مصرف قند، نمک و چربی» می باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان اظهار داشت: بیماریهای غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند بطوری که 76% کل بار بیماریها در ایران به بیماریهای غیر واگیر اختصاص دارد و این در حالی است که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است.
دکتر زهرا اباصلتی گفت: تغذیه نامناسب و الگوی غذایی، بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان هاست. وی در ادامه افزود: در حال حاضر بیماریهای قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال می باشد.
دکتر اباصلتی ارتقاء آگاهی نگرش و عملکرد عموم مردم بویژه معلمین، دانش آموزان، مربیان مهد کودکها و کارکنان بخش های مختلف در محیط های کار در خصوص کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش تنوع و تعداد برنامه های صدا و سیما در این خصوص، ارتقاء آگاهی سیاستگذاران و مسئولان مرتبط با سلامت تغذیه ای جامعه در بخش های ذیربط، حساس سازی و ترغیب صنایع غذایی برای تولید محصولات غذایی کم قند، کم نمک و کم چرب، حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح را از اهداف برگزاری بسیج تغذیه در سال جاری برشمرد.

