معاونت بهداشت

مقالات

اصول تغذیه در زنان سنین باروری

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با بسیج همگانی آموزش تغذیه و با تاکید بر نقش سلامت زنان در حفظ و ارتقاء سلامت خانواده، بویژه اهمیت سلامت زنان در سنین باروری اظهار داشت: زنان نياز هاي تغذيه اي ويژه اي دارند که در مراحل مختلف زندگي آنان متفاوت است. دکتر محمد احمدیان گفت: غذا هاي سرشار از مواد مغذي، انرژي لازم براي فعاليت زنان جامعه را در جهت پيشگيري از بيماري ها فراهم مي کند.

وي خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط فیزیولوزیک این دوران و نياز افزايش يافته زنان در اين سنين به خون سازي،  مصرف منابع غذايي خون ساز جهت پيشگيري از آنمي فقر آهن و مواد غذايي تسهيل گر در جذب آهن موادغذايي مصرف شده، توصيه مي گردد. وی همچنین مصرف منابع کلسيم ، ويتامين D،  ويتامينK و منيزيم را براي حفاظت از سلامت استخوانها توصیه نمود.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس مرکز بهداشت استان در ادامه با اشاره به اينکه بيماري هاي قلبي عروقی ، سرطان و سکته از بيماري هاي شايعي هستند که در زنان منجر به مرگ مي شوند افزود: افزايش وزن و مصرف غذاي پر چرب از جمله عوامل خطر جهت بيماري هاي قلبي و برخي از سرطان ها مانند سرطان سينه می باشند.

دکتر احمدیان ضمن توصيه به مصرف غذاهاي غني از آهن، مصرف اسيد فوليک، مصرف کلسيم و پرهيز از غذا هايي مانند نوشابه هاي گاز دار، شربت و آبميوه هاي صنعتي، آبنبات و غذاهاي سرخ شده، داشتن رژيم غذايي متعادل، مغذي و کم چرب را اصول تغذيه سالم در زنان ميانسال برشمرد.