معاونت بهداشت

ضرورت مصرف سبزیجات و رعایت نکات بهداشتی آن در ماه مبارک رمضان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

« ضرورت مصرف سبزیجات و رعایت نکات بهداشتی آن در ماه مبارک رمضان»

سبزيجات نقش موثري در تامين ويتامينها، ريزمغذيها و املاح معدني مورد نياز بدن دارند و مصرف 25 گرم آن در هر وعده غذایی توصيه مي گردد.با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش میزان مصرف سبزی خصوصا سبزی خوردن در وعده افطار به منظور پیشگیری از بروز هرگونه مسمومیت غذایی رعایت نکات بهداشتی ضروری به نظر می رسد.

کارشناس بهداشت مواد غذایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا گفت: با توجه به پروسه کاشت و برداشت سبزيجات، به هر مقدار که محصولات کشاورزي با خاک تماس بيشتری داشته باشند آلودگي بيشتري خواهند داشت .به همين دليل سبزيجات ريشه دار مانند تربچه، هويج و... در مقايسه با سبزيجاتی مثل گوجه فرنگي آلودگي بيشتری دارند که اين آلودگي ناشي از استفاده از کودهاي مختلف انساني و شيميايي مي باشد.

مهندس احمد علی قربانی گفت: آلودگي در سبزي خوردن مي تواند ناشي از استفاده از کودهاي مختلف ، گردو خاک، مدفوع حيوانات ولگرد و یا آب آلوده باشد. وی افزود: بايد به تمام سبزيجات بعنوان يک محصول کشاورزي داراي آلودگي ميکروبي نگاه کرد و بهمين منظورسبزیجات بايد قبل از مصرف بطور مناسب شستشو گردند و از مصرف سبزیجات بصورت خام يا شستشوي ناقص اجتناب گردد. کارشناس بهداشت مواد غذایی معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به اینکه در فصل گرما که دماي هوا بين 15تا40 درجه سانتي گراد است مناسب ترين دما براي رشد ميکروبها مي باشد گفت: علائم مسمومیت با سبزیجات آلوده می تواند به صورت دل درد  و تهوع و استفراغ  بروز نماید.

مهندس قربانی از عموم مردم خواست به هيچ عنوان سبزيجات را همراه با ريشه خاک دار در داخل يخچال قرار نداده و قبل از استفاده از سبزیجات چهار مرحله پاکسازی، انگل زدایی، گندزدایی و شستشو را به صورت کامل انجام داده و از سلامت سبزیجات مطمئن گردند.

مهندس قربانی به منظور آشنایی مردم با مراحل ضدعفونی سبزیجات مراحل چهارگانه را به شرح ذیل تشریح نمود:

مرحله اول ( پاکسازي): ابتدا سبزيجات را بخوبي پاک و گل زدايي کرده و با آب تميز شستشو دهید تا مواد زايد و گل و لاي آن برطرف گردد.

مرحله دوم ( انگل زدايي ): بعد از پاکسازي مرحله اول، سبزي را داخل ظرف ريخته و با توجه به حجم آن بازاي هر ليتر آب 3تا5 قطره مايع ظرفشويي داخل آن ریخته و هم بزنيد سپس سبزيجات را داخل کفاب بمدت 5 دقيقه قرارداده و پس از خارج کردن آن با آب سالم  کاملاً شستشو دهيد تا تخم انگل ها و باقيمانده مايع ظرفشويي از آنها جدا شود.

مرحله سوم ( گندزدايي): براي ضدعفوني و از بين بردن ميکروبها مي توان از پودر پرکلرين به ميزان يک گرم بازاي 5 ليتر آب بمدت 5 دقيقه استفاده نمود تا ميکروبهاي آن از بين بروند و يا ميتوان از انواع مايع ضدعفوني کننده داراي پروانه بهداشت موجود در داروخانه ها بر اساس ميزان توصيه شده استفاده کرد.

مرحله چهارم ( شستشو): سبزي ضدعفوني شده را مجدد با آب سالم بشوييد تا باقيمانده ماده ضدعفوني کننده از آن جدا شود و سپس مصرف نمائيد.