قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کارگاه تازه های بیماریهای منتقله از آب و غذا که با حضور رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذا مرکز مدیریت بیماریهای وزارت و جمعی از کارشناسان اداره مدیریت بیماریهای واگیر و اداره سلامت محیط و کار وزارت برگزار گردید از بیماریهای منتقله از آب و غذا به عنوان یکی از اولویتهای مهم بهداشتی نام برد .
دکترسید کاظم فرهمند با اشاره به مرگ و میرسالانه 2 میلیون نفر در جهان به دلیل بیماریهای اسهالی اظهار داشت: در طرح تحول نظام سلامت ضمن تاکید بر پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر شامل دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی، به بیماریهای منتقله از آب و غذا به لحاظ بحرانهای بهداشتی و اجتماعی که در اثر شیوع این دسته از بیماریها بوجود خواهد آمد تاکید ویژه ای شده است.
قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به موقعیت خاص شهر مشهد و دیگر شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه به لحاظ زیارتی بودن منطقه و حضور خیل عظیم زائران علی ابن موسی الرضا(ع)، بر اهمیت کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا به ویژه در فصل تابستان و سفر تاکید نمود. وی همچنین بر وظیفه خطیر بازرسان بهداشت محیط در ایام پیک سفر در خصوص اهمیت نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی اشاره نمود و بر نقش آموزش و ارتقاء سطح سواد جامعه و اصناف در پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا تاکید نمود.
اهمیت نظام مراقبت بیماریهای منتقله از آب و غذا، نظام مراقبت بیماری التور، نظام مراقبت بیمارستانی بیماریهای منتقله از آب و غذا، طغیانهای ناشی از آب، عملکرد شبکه آزمایشگاهی، نظام مراقبت بیماری بوتولیسم، طغیانهای ناشی از غذا، عملکرد بهداشت محیط و عملکرد مدیریت بیماریها از مباحثی بود که در این کارگاه به آن پرداخته شد.
شایان ذکر است کارگاه تازه های بیماریهای منتقله از آب و غذا بصورت منطقه ای در 2 روز با حضور کارشناسان بیماریها، بهداشت محیط، آزمایشگاه ها و مسئولین کنترل عفونت بیمارستانهای شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شهرستان رشتخوار و مرکز بهداشت شماره یک مشهد برگزار گردید.





