چهارم مهر ماه مصادف با 26 سپتامبر روز جهاني بهداشت محيط و شعار اين مناسبت در سال 2016 «کنترل دخانيات، پاسخي در برابر همه گيري جهاني آن» تعيين شده است.
دکتر حميدرضا بهرامي معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي در همين راستا گفت : امروزه با توجه به افزايش مصرف دخانيات در جوامع، يافتههاي جديدي در زمينه عوارض و مشکلات مصرف دخانيات کشف و اعلام ميشود. وي ضمن اشاره به افزايش مصرف اين مواد در کشور گفت: در حال حاضر شاهد شيوع مصرف دخانيات در بين قشر جوان خصوصاً زنان و دختران جوان ميباشيم، بطوري که اين معضل در سالهاي اخير علاوه بر مشکلات سلامتي و ايجاد بيماريهاي گوناگون موجب ايجاد مشکلات اجتماعي و اقتصادي شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه اظهار داشت: اگر چه در حال حاضر طبق آمار اعلام شده ايران در بين 121 کشور دنيا با ميانگين مصرف روزانه 764 نخ سيگار در بين بزرگسالان در رتبه 67 دنیا قرار دارد، اما متاسفانه بررسيها از روند رو به رشد مصرف دخانيات در کشور حکايت دارد. وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال 1385 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات در کشور به تصويب رسيد و اقداماتي در خصوص کاهش مصرف دخانيات در کشور انجام شدگفت: به نظر ميرسد تبليغات شرکتهاي توليد کننده، افزايش عرضه، عرضه دخانيات جديد مانند تنباکوهاي ميوهاي، افزايش تنشهاي خانوادگي و اجتماعي و عدم مهارت افراد در کنترل تنشها، از بين رفتن قبح مصرف دخانيات و ... قدرت بيشتري داشته و شيوع دخانيات را در کشور افزايش داده است.
دکتر بهرامی خاطر نشان کرد: در سند ملي پيشگيري و کنترل بيماريهاي غيرواگير و عوامل خطر مرتبط با آن در کشور و در بازه زماني بین سالهای 1394 تا 1404، کاهش 30 درصد شيوع استعمال دخانيات مد نظر قرار گرفته و هدف گذاري شده است. وی اظهار امیدواری کرد با همت مسئولين و برنامه ریزان، با تدوین برنامههای کاربردی و مناسب گامی موثر براي کاهش مصرف و توقف رشد اين پديده برداشته شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي مشهد در سايه تلاش بازرسین وکارکنان خدوم بهداشت محيط و با حمایت و همکاری سایر ارگانها، ادارات وسازمانها از قبيل قوه قضائيه ، شوراي حل اختلاف، اداره اماکن نيروي انتظامي، سازمان صنعت و معدن و... توانسته است فعاليتهاي موثري در طی سال1394در جهت ارتقاء وضعيت بهداشتي حوزه تحت پوشش خود به انجام رساند. اين تلاشها از ابتداي سال جاري نيز با جديت ادامه يافته بطوریکه بخشي از اين فعاليتها از سوي وزارت متبوع مورد تقدير قرار گرفت. کسب رتبه برتر کشوري در دانشگاه هاي همتراز در زمينه فعاليتهاي بسيج نوروزي در سال 94و 95، کسب عنوان دانشگاه برتر در روز جهاني بدون دخانيات سال 95 و کسب رتبه برتر کشوري در دانشگاه هاي همتراز در زمينه سامانه 190در سال 94 از افتخارات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه بهداشت محیط می باشد.





