24 مهرماه روز جهانی غذا است، این روز از سال1945 با هدف حساس سازی وکسب حمایت سیاسی برای برقراری امنیت غذا و تغذیه، کاهش سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی در سراسر جهان برگزار می گردد.
FAO در گزارش بررسی چشم انداز تولید مواد غذایی در سال 2050 برای جمعیت 9 میلیارد نفری کره زمین، سونامی گرسنگی را پیش بینی کرده است. در نیمه نخست قرن 21 نیاز به غذا دو برابر شده ، شرایط آب و هوایی کاملا تغییر یافته، دمای کره زمین افزایش ، ظرفیت تولید محصول کاهش یافته و در عین حال تقاضای مردم برای غذا بیشتر می شود و چنانچه فکر اساسی برای این معضل نشود بحران گرسنگی حتمی خواهد بود.این امر بطور جدی موجبات نگرانی کشورهای جهان و مجامع بین المللی در مورد کیفیت زندگی و امنیت غذایی را فراهم ساخته است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا گفت: طبق آمارهای موجود 870 میلیون نفر معادل یک هشتم جمعیت جهان غذای کافی برای خوردن ندارند. وی با بیان اینکه اولین هدف MDG متعهد کردن تمام کشورها به حذف گرسنگی و کاهش سوء تغذیه کودکان به میزان 50 درصد می باشد اظهار داشت: گزارشاتFAO در مورد کاهش سوء تغذیه کودکان زیر5 سال در سراسر جهان طی سال 2015 نشان داد که 72 کشور به هدف کاهش سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال دست یافته اند و از میان آن ها 29 کشور این مشکل را بیش از هدف تعیین شده کاهش داده اند و ایران هم جزو آن کشورها بوده که موفق به کاهش چشم گیر سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال به میزان 75 درصد شده و توسط FAO مورد تقدیر قرار گرفته است.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: علیرغم وجود سوء تغذیه و گرسنگی بر اساس اعلام FAO در خاورمیانه هر سال حدود 290 کیلوگرم ماده غذایی به ازای هر نفر هدر می رود که این رقم در ایران به ازای هر نفر حدود 375 کیلوگرم ماده غذایی در سال است. وی افزود: حدود 30 درصد مواد غذایی در کشور اسراف می شودکه این مقدار معادل غذای 15 میلیون نفراست (35میلیون تن غذا) که اگر متوسط تعداد نفرات هر خانه را 5 نفردر نظر بگیریم می توان گفت هر خانواده ایرانی بطور متوسط بیش از غذای یک نفر ضایعات دارد لذا کاهش و کنترل ضایعات مواد غذایی یکی از مهمترین راهکارها برای تامین امنیت غذایی کشور است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه اطلاع رسانی های عمومی از طریق رسانه ها و جراید، برگزاری جشنواره های غذای سالم با رویکرد کاهش ضایعات مواد غذایی، اجرای مسابقات ورزشی، فرهنگی، آموزشی با عنوان روز جهانی غذا و اهدا جوایز در سطح مدارس، مهد کودک ها، اطلاع رسانی محیطی با نصب پوستر و بنر و.... را از اقدامات معاونت بهداشت در اجرای این مناسبت برشمرد.





