معاونت بهداشت

دیابت شایعترین علت قطع پای غیر تروماتیک

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
 
     
    « دیابت شایعترین علت قطع پای غیر تروماتیک»    
 

 

پانزدهمین کارگاه آموزشی پای دیابتی ویژه پرستاران شاغل در بخش بهداشت و درمان به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با مشارکت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه شایعترین علت قطع پای غیر تروماتیک را بیماری دیابت عنوان نمود و افزود: بیماری دیابت از اهمیت استراتژیک ویژه ای برخوردار است و بار سنگینی را به نظام سلامت کشور تحمیل می کند.

دکتر سید کاظم فرهمند در ادامه ضمن اشاره به اینکه دیابت یکی از شایعترین علت های بیماری های کلیوی و دیالیز در جامعه می باشد گفت: در دنیا سالانه 5 میلیون نفر به دلیل دیابت و عوارض ناشی از آن می میرند. وی اظهار داشت: با تغییر سبک زندگی جامعه و عواملی همچون تغذیه نامناسب و عدم تحرک فیزیکی، آمار ابتلا به دیابت رو به افزایش است که این مهم نقش سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و پیشگیری را به صورت ویژه خاطر نشان می کند.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمات پیشگیری در حوزه بهداشت را بسیار مثمرثمر خواند و گفت: به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در بخش پیشگیری و بهداشت هزینه ای معادل 7 دلار برگشت سرمایه برای سیستم سلامت اتفاق خواهد افتاد.دکتر فرهمند با اشاره به  اقدامات مهمی که با شروع برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت خصوصاٌ در بخش غیرواگیر انجام شده است گفت: برنامه غربالگری دیابت در سیستم شبکه ادغام شده و غربالگری و مراقبت از این بیماری در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های سلامت در حال اجرا است. وی بر تقویت مهارت و دانش همکاران شاغل در حوزه بهداشت در مراقبت از بیماران دیابتی و به حداقل رساندن عوارض ناشی از بیماری تاکید نمود.

آشنایی با زخم پای دیابتی، غربالگری و ارزیابی پای بیماران دیابتی، آموزش و پیشگیری از زخم پای دیابتی، درمان و مراقبت از زخم پای دیابتی، بازتوانی و مراقبت در منزل از مباحثی بود که در این کارگاه 2 روزه توسط اساتید پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به آن پرداخته شد.