معاونت بهداشت

راههایی برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

تب کریمه کنگو (CCHF) یکی از مهمترین بیماری های ویروسی خطرناک است که از حیوان به انسان منتقل می شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : بیماری تب کریمه کنگو یکی از مهم ترین بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است.

دکتر زهرا نهبندانی شایع ترین راه انتقال بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) را ذبح غیربهداشتی دام به ویژه در مناطق روستایی برشمرد.

وی یکی دیگر از راه های انتقال این بیماری را گزش کنه ای به نام «هیالوما» عنوان نمود و گفت : این کنه روی بدن حیوان آلوده به خصوص دام های اهلی مانند گوسفند، بز و گاو زندگی می کند، ویروسCCHF از طریق گزش کنه آلوده وارد بدن دام شده و پس از ذبح دام و تماس با خون و ترشحات دامی به انسان انتقال پیدا می کند. راه دیگر انتقال بیماری گزش مستقیم توسط کنه آلوده به ویروس است.

 دکتر نهبندانی خاطرنشان کرد: در دام آلوده علایم خاصی مشاهده نشده و از ظاهر دام نمی توان متوجه وجود ویروس شد.

رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در ادامه گفت : این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است و کسانی که به صورت مستقیم با دام سروکار دارند شامل ذبح کنندگان، قصاب ها و حتی زنان خانه داری که با گوشت آلوده و دام تازه ذبح شده تماس دارند در معرض ابتلا می باشند. وی افزود : کسانی که در معرض خون و ترشحات فرد بیمار قرار دارند مانند پزشکان و کادر درمانی، نیز در معرض خطر ابتلا می باشند.

دکتر نهبندانی از شهروندان خواست با رعایت نکات بهداشتی از در معرض خطر قرار گرفتن ابتلا به این بیماری پیشگیری نمایند. وی دکتر نهبندانی از شهروندان خواست از انجام هر گونه ذبح دام غیرمجاز، اخوردن گوشت تازه یا جگر تازه خام و نیم پز ، تردد در مکان های کشتار غیرمجاز خودداری نموده و گوشت ممهور به مهر دامپزشکی خریداری نمایند.

وی تاکید کرد به منظور استفاده از لاشه های گوشت می بایست گوشت از قصابی ها و مراکز خریدی که مراحل پیش سرد (گذشت 24 ساعت از ذبح و نگهداری در دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) و استفاده از جگر، قلب و کلیه دام مراحل پیش سرد (گذشت 48 ساعت از ذبح و نگهداری در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد) را گذرانیده اند، تهیه و استفاده شود.