معاونت بهداشت

کاهش بیماریهای غیر واگیر با تغذیه مناسب

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

16 اکتبر مصادف با 24 مهر ماه روز جهانی غذا است.

 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا گفت: بیش از 70 درصد مرگ و میرها در جهان به دلیل بیماریهای واگیر است.

دکتر زهرا اباصلتی عادات غذایی نامناسب را دلیل بسیاری از بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ها و دیابت برشمرد و گفت: بسیاری از این بیماریها با روش تغذیه ای مناسب قابل پیشگیری می باشند.

دکتر اباصلتی در ادامه با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «آینده مهاجرت را تغییر دهید با سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» اظهار داشت: شواهد حاکی از آن است که به موازات افزایش شهرنشینی و بالا رفتن درآمد، شاهد تحولات رفتارهای غذایی مانند زیاده خواری و عدم توازن تغذیه ای در بخشی از جمعیت کشور هستیم. وی افزود: نتیجه روند فوق این است که در کنار کمبودها شامل سوء تغذیه انرژی‏/ پروتئین و کمبود ریزمغذیها در برخی مناطق کم برخوردار، سوء تغذیه ناشی از رفاه نیز در کشور به صورت روز افزون مشاهده می‌شود.

دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد : اضافه وزن و چاقی در حدود 60 درصد جمعیت بالای 18 سال کشور مشاهده می‌شود که عوارضی مانند دیابت، افزایش فشار خون و افزایش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق و انواع سرطان ها را به همراه دارد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با تاکید بر همکاری های بین بخشی و مشارکت سایر بخش های توسعه با حوزه سلامت در راستای ارتقاء امنیت غذایی جامعه گفت: حفظ سلامت تغذیه ای و تامین امنیت غذایی در سطح خانوار تابع چهار عامل درآمد و قیمت ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در انتخاب و خرید مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی در محل زندگی، آگاهی و دانش خانواده در مورد خرید، پخت و نگهداری مواد غذایی و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی به منظور پیشگیری و درمان به موقع بیماریها و سلامت افراد برای بهره‌گیری مطلوب بیولوژیک سلولی از مواد مغذی مصرفی می‌باشد.