معاونت بهداشت

از مصرف سبزيجات، جوانه غلات و محصولات سالادی قبل از سالمسازی بپرهیزید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

استفاده از سبزيجات، جوانه غلات و محصولات سالادی قبل از سالمسازی، سلامت افراد را به مخاطره می اندازد.

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با توجه به احتمال  آبياري سبزيجات و غلات با آب هاي آلوده و كودهاي انساني و حیوانی، همچنین رفت و آمد حيوانات اهلي و وحشي در مزارع كشت سبزيجات و غلات و آلودگی اين محصولات كشاورزي به انواع و اقسام تخم انگل ها و ميكروب‌ها، مصرف كنترل نشده آن ها بصورت خام اعم از سبزي خوردن، سالاد فصل، تزئين ظرف غذا، همراه ساندويچ، آب هويج و ...باعث ابتلاء به انگل هاي روده و بيماري هاي عفوني روده اي مثل انواع اسهال ها، حصبه، وبا و شبه حصبه و در نتیجه بروز و اشاعه اپيدمي بيماري هاي مذكور در جامعه مي‌گردد.

توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به بيماري هاي روده‌اي، سبزيجات، جوانه غلات و محصولات سالادي مورد استفاده به صورت خام، طی مراحل زیر ابتدا سالمسازي و سپس مصرف شود:

1 – ابتدا سبزيجات را به خوبي پاك كرده با آب شستشو دهيد تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود.

2 – سبزیجات شسته شده را در يك ظرف 5 ليتري ريخته، ظرف را از آب پر کنید و بازاء هر ليتر آب3 تا 5 قطره مايع ظرفشوئي معمولي به آن اضافه كرده و قدري بهم بزنید تا تمام سبزي در داخل كفاب قرار گيرد . مدت 5 دقيقه سبزي را در كفاب نگهداري و سپس سبزي را از روي كفاب جمع آوري کرده، كفاب را تخليه و ظرف و سبزي را مجدداً با آب سالم شستشو دهيد تا تخم انگل‌ها و باقيمانده مايع ظرفشوئي از آنها جدا شوند (انگل زدائي)

3 – براي گندزدايي و از بين بردن ميكروب ها ، يك گرم (نصف قاشق چايخوري) پودر پركلرين70درصد را در ظرف 5 ليتري پر از آب ريخته و به طور کامل حل كنيد تا محلول گندزدايي كننده به دست آيد. سپس سبزي انگل زدائي شده را براي مدت5 دقيقه در محلول گندزدايي كننده اخير قرار دهيد تا ميكروبهاي آن كشته شوند. توضيح آنكه اگر پركلرين در دسترس نباشد مي توانيد از يك قاشق مرباخوري آب ژاول11درصد يا دو قاشق مرباخوري آب ژاول 5 درصد استفاده كنيد. ضمناً ساير گندزداهاي موجود در بازار كه داراي مجوز از وزارت بهداشت مي باشند نيز قابل استفاده مي باشد كه در اين گونه موارد بايد مطابق دستورعمل مندرج بر روي بسته بندي اقدام شود.

4 – در مرحله پایانی سبزي گندزدايي شده را مجدداً با آب سالم بشوئيد تا باقيمانده كلر يا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف نمائيد.