17 مهرماه مصادف با 9 اکتبر به عنوان روز جهانی تخم مرغ و شعار این روز « سلامت برای همه، تخم مرغ برای همه Health for All, Egg for All » نامگذاری شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی تخم مرغ گفت: تخم مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیازهای بدن را به طور متعادل تامین نماید.
دکتر زهرا اباصلتی عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی را ترکیب پروتئین و مواد مهم موجود درآن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی در حدود 72 کیلو کالری عنوان نمود و گفت: پروتئین تخم مرغ کاملترین پروتئین با حداکثر قابلیت جذب در بدن و دارای بیشترین اسید آمینه های ضروری برای بدن در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی و گیاهی است. پروتئین تخم مرغ هم در سفیده و هم در زرده آن وجود داشته و نسبت آن 60 به 40 درصد می باشد.
دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: به علت خواص تغذیه ای ویژه تخم مرغ که قابلیت رقابت با تعدادی از مواد مغذی را نیز دارا می باشد این ماده غذایی را در هرم غذایی که معرف الگوی مناسب مصرف مواد غذایی در هر کشور است در دسته گوشت، حبوبات و مغزها قرارداده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ارزش غذایی یک عدد تخم مرغ را معادل 30 گرم انواع گوشت، نصف لیوان حبوبات پخته، یک چهارم لیوان حبوبات خام و یک چهارم لیوان انواع مغزها (بادام، پسته، فندق، گردو و ..) عنوان نمود و اظهار داشت: متاسفانه علی رغم وجود پتانسیل بالای تولید تخم مرغ در کشور، سرانه مصرف آن در ایران از متوسط جهانی پاینتر است و غالباً به شکل مصرف در فرآورده های غذایی مانند سس، کیک، شیرینی جات و غیره می باشد و گنجاندن این پروتئین بسیار مغذی و کامل به میزان مورد نیاز در سبد غذایی خانوار، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این زمینه را می طلبد.


