رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریها در افراد را بسیار موثر خواند و گفت : تغذیه نامناسب می تواند شامل بیش خواری و عدم تعادل تغذیه ای و همچنین دریافت ناکافی غذا باشد که هر دو این موارد مخاطراتی را برای انسان بوجود خواهند آورد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر زهرا اباصلتی که در حاشیه جلسه « آموزش و ترویج تغذیه سالم در جامعه زنان روستایی و عشایری» سخن می گفت، اظهار داشت: 60 درصد موارد دیابت نوع 2 با تغییر در رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی قابل پیشگیری است و این در حالی است که تاثیر این روش 2 برابر درمان های دارویی می باشد. وی همچنین گفت: 50 درصد بیماریهای قلبی عروقی با رعایت تغذیه صحیح قابل پیشگیری می باشد.
دکتر اباصلتی مصرف کم میوه و سبزی را عامل بروز 19 درصد سرطان های دستگاه گوارش و 31 درصد بیماریهای ایسکمیک قلب در جهان بر شمرد و گفت: حدود 30 تا 40 درصد موارد سرطان را می توان با تغذیه صحیح، کنترل وزن و افزایش فعالیت بدنی کاهش داد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه بر اصلاح شیوه تغذیه به ویژه کاهش مصرف قند و نمک و چربی تاکید نمود، وی افزایش فشار خون، افزایش پوکی استخوان، افزایش ابتلا به سرطان معده و ابتلا به نارسایی کلیه را از عوارض مصرف زیاد نمک برشمرد.
دکتر اباصلتی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین موجب اضافه وزن و چاقی می شود، گفت : مصرف زیاد مواد غذایی شیرین خطر بیماری های قلبی و عروقی را بدنبال داشته، همچنین شانس ابتلا به سرطان پانکراس و پستان را نیز افزایش می دهد.
گفتنی است پیرو تفاهم نامه همکاری مشترک "برنامه بهبود تغذیه جامعه زنان روستایی و عشایری" ما بین دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایر وزارت جهاد کشاورزی و دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ،جلسه «آموزش و ترویج تغذیه سالم در جامعه زنان روستایی و عشایری»، در راستای توانمند سازی و ارتقای سواد و فرهنگ تغذیه ای گروه هدف، با حضور جمعی از کارشناسان تغذیه حوزه معاونت بهداشت، کارشناسان امور زنان روستایی و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در محل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.



