معاونت بهداشت

از امروز با تغذیه سالم برای فردایی با سلامتی شروع کنیم

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود بطوری که 88 % بار بیماری ها در ایران به این دسته از بیماریها اختصاص دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر را تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی برشمرد و گفت: مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی، بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی ، بیماری ها ی قلبی و عروقی ، دیابت نوع دو و برخی از انواع سرطانها است.

دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیرواگیر افزایش سطح آگاهی مردم جامعه است.وی گفت: در همین راستا و با هدف ارتقاء سواد تغذيه اي جامعه، هر ساله پویش ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور برگزار می شود که امسال نیز همچون سنوات گذشته  نهمین بسیج ملی کاهش مصرف قند ، نمک و چربی با تاکید بر شعار "از امروز با تغذیه سالم برای فردایی با سلامتی شروع کنیم" از تاریخ 20 لغایت 30 دی ماه با همکاری ارگانهای بین بخشی همچون صدا و سیما ، آموزش و پرورش ، شهرداری ، ارتش ، سپاه ، نیروی انتظامی و  بهزیستی و .... در سراسر کشور  برگزار می شود.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه در حال حاضر، سرانه مصرف قند و شکر در کشور۶۶ گرم در روز است، گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی با توجه به شیوع اضافه وزن، چاقی و دیابت در جهان می بایست کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه از قندهای ساده دریافت شود، یعنی روزانه کمتر از ۲۵ گرم قند مصرف شود. اما ایرانی‌ها بیش از ۲ برابر استاندارد قند مصرف می‌کنند که این موضوع یکی از دلایل روند افزایشی چاقی و دیابت در کشور است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه افزود: همچنین براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، افراد بالای ۵۰ سال و کودکان زیر ۵ سال باید روزانه کمتر از ۳ گرم نمک و افراد کمتر از ۵۰ سال کمتر از ۵ گرم نمک مصرف کنند. این درحالی است که مردان ایرانی ۱۰ گرم و زنان ۸ گرم یعنی 2 برابر میزان استاندارد، روزانه نمک استفاده می کنند. وی خاطر نشان کرد: باید توجه کرد که مصرف بیش از حد نمک خطر ابتلا به سرطان‌هایی چون معده، فشارخون و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد: براساس مطالعات انجام شده ، با توجه به اینکه میزان مطلوب مصرف روغن ۳۵ گرم در روز و ۱۳ کیلوگرم در سال می باشد متاسفانه این میزان در حال حاضر در کشور ۴۶ گرم در روز و ۱۷ کیلوگرم در سال است که اصلاح این موضوع نیاز به مداخلات آموزشی دارد.

شایان ذکر است در سال‌های اخیر به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، کارشناسان تغذیه برای اولین بار در مراکز خدمات جامع سلامت در حاشیه شهرها و شهرها مستقر و مراجعین از خدمات تغذیه به صورت رایگان بهره‌مند می شوند.