معاونت بهداشت

طرح ملی بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه¬ای خانوار در حال اجرا است

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

طرح ملی بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه­ای خانوار در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه گفت: این طرح به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت دانشگاه­های علوم پزشکی سراسر کشور، انستیتو تحقیقات تغذیه­ای و صنایع غذایی کشور، سازمان جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز آمار ایران از ابتدای دی ماه آغاز و هم اکنون در حال اجراست.

دکتر زهرا اباصلتی، هدف از اجرای طرح را تعیین مقدار و نوع مواد غذایی مصرفی، تعیین کفایت مواد مغذی دریافتی، تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی، شناسایی خانوارهای در معرض ناامنی غذایی، بررسی ارتباط بین رژیم غذایی با ابتلای به بیماری­های غیرواگیر و به دنبال آن اصلاح سیاست­های مرتبط کشوری عنوان نمود. وی با اشابه به اینکه سرطان­ها، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سکته­های قلبی و مغزی علاوه بر کاهش عمر یا از کارافتادگی زودرس، موجب خسارت مادی، معنوی و روحی فراوانی می­گردد، گفت: الگوی غذایی نامناسب یکی از مهمترین علل شیوع این دسته از بیماریهای غیرواگیر می­باشد.

دکتر اباصلتی اطلاعات مورد نیاز این طرح که با مشارکت خانواده­ها اجرا می­شود را تعیین نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی، روش­های پخت و همچنین اندازه­گیری قد و وزن و برخی مشخصات عمومی خانوار برشمرد.

شایان ذکر است در این طرح ملی، تعداد10 هزار خانوار ایرانی ساکن در مناطق شهری و روستایی در 31 استان کشور توسط کارشناسان تغذیه شاغل در معاونت بهداشت دانشگاه­های علوم پزشکی سراسر کشور مورد پرسشگری قرار می­گیرند.