طرح ملی بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیهای خانوار در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه گفت: این طرح به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، سازمان جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز آمار ایران از ابتدای دی ماه آغاز و هم اکنون در حال اجراست.
دکتر زهرا اباصلتی، هدف از اجرای طرح را تعیین مقدار و نوع مواد غذایی مصرفی، تعیین کفایت مواد مغذی دریافتی، تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی، شناسایی خانوارهای در معرض ناامنی غذایی، بررسی ارتباط بین رژیم غذایی با ابتلای به بیماریهای غیرواگیر و به دنبال آن اصلاح سیاستهای مرتبط کشوری عنوان نمود. وی با اشابه به اینکه سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سکتههای قلبی و مغزی علاوه بر کاهش عمر یا از کارافتادگی زودرس، موجب خسارت مادی، معنوی و روحی فراوانی میگردد، گفت: الگوی غذایی نامناسب یکی از مهمترین علل شیوع این دسته از بیماریهای غیرواگیر میباشد.
دکتر اباصلتی اطلاعات مورد نیاز این طرح که با مشارکت خانوادهها اجرا میشود را تعیین نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی، روشهای پخت و همچنین اندازهگیری قد و وزن و برخی مشخصات عمومی خانوار برشمرد.
شایان ذکر است در این طرح ملی، تعداد10 هزار خانوار ایرانی ساکن در مناطق شهری و روستایی در 31 استان کشور توسط کارشناسان تغذیه شاغل در معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مورد پرسشگری قرار میگیرند.





