معاونت بهداشت

فوت سالانه 100 هزار نفر در کشور به دلیل فشار خون بالا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بررسی ها نشان می دهد که سالانه در دنیا بیش از 10 میلیون نفر به دلیل فشار خون بالا از دنیا می روند گفت: در ایران این آمار طی یک سال 100 هزار نفر است.

دکتر محمد جعفر صادقی اظهار داشت: آمار مرگ و میر ناشی از بیماری فشار خون نسبت به حوادث جاده ای آمار بالایی است و این در حالی است که 50 درصد افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود اطلاعی ندارند.

وی با اشاره به اینکه از بین افرادی که از بیماری خود آگاهی دارند نیمی دارو مصرف می کنند و از این تعداد نیز تنها 20 درصد با مصرف درست دارو فشار خون خود را کنترل می کنند، اظهار داشت: طی بررسی های سازمان جهانی بهداشت از سال1990 تا سال 2016 جمعیت مبتلا به فشار خون حدود سه برابر شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به اینکه فشار خون بالا یکی از عوامل مهم در مرگ و میر افراد است، برضرورت آگاهی بخشی این بیماری تاکید کرد و گفت: در کشور ما براساس سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر دار تا سال 2025 باید 25 درصد از عوامل خطرساز بیماریهایی که باعث مرگ و میر می شود کاهش پیدا کند، بنابراین وزارت بهداشت براساس این سند متعهد شده است تا شیوع فشار خون را کاهش دهد.

گفتنی است بسیج ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت ماه آغاز و تا 15 تیر ماه با هدف غربالگری جمعیت بالای 30 سال و شناسایی و کنترل مبتلایان به فشار خون بالا در سراسر کشوراجرا می شود.