با افزایش سن، بدن توانایی تحمل برخی غذاها را ندارد و باید از خوردن آنها اجتناب کرد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: لازم است افراد هر سال یا افزایش سن و کند شدن سوخت و ساز رژیم غذایی خود را تغییر دهند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر زهرا اباصلتی گفت: غذاهای ناسالم در هر سنی ناسلم هستند اما بعد از 30 سالگی بدن به تدریج توانایی های خود را برای هضم و تحمل برخی مواد غذایی از دست می دهند. وی خاظر نشان کرد: هنگامی که شما به سن خاصی می رسید خطر ابتلا به بیماریها افزایش می یابد و داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند کمک بزرگی به پیشگیری از ابتلا به سرطان، دیابت بیماریهای قلبی و ... داشته باشد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در همین راستا به برخی مواد غذایی که نباید پس از 30 سالگی مصرف کرد به شرح ذیل اشاره نمود :
1-شکر : دریافت زیاد شکر باعث افزایش مقاومت به انسولین می شود و همچنین این مشکل می تواند باعث نازایی شود. مصرف زیاد شکر باعث تسریع چروک پوست و شل شدن پوست می شود.
2-شیرین کننده های مصنوعی : مصرف شیرین کننده های مصنوعی همراه با ریسک سرطان هستند استفاده از شیرین کننده های مصنوعی باعث تضعیف پاسخ به انسولین شده و سطح گلوکز خون بالا می رود و این امر باعث ذخیره چربی و سندروم متابولیک، دیابت نوع دو و بیماری قلبی عروقی می شود.
3-الکل : الکل حاوی کالری بسیار بالایی است در حالی که در سن بالای سی سال بدن کالری زیاد را نمی سوزاند.
4-کافئین : کافئین باعث اختلال در کیفیت خواب می گردد.
5-آرد سفید : بدن آرد سفید را به گلوکز تبدیل می کند و گلوکز به راحتی به چربی ذخیره شده تبدیل می شود، در آرد سفید فیبر جدا شده در حالی که مصرف آرد کامل به دلیل داشتن فیبر هضم آهسته تری دارد و باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید.
6-روغن های جامد هیدروژنه شده و اسید چرب ترانس : این روغن ها برای سلامتی قلب مضر هستند و باعث التهاب مزمن هم می شوند. مصرف اسید چرب ترانس برای آقایان می تواند باعث کاهش قدرت جنسی شود. همچنین باعث کاهش حافظه و عملکرد مغز می شود.
7-گوشت پروسس شده : مانند سوسیس و کالباس، گوشت پروسس شده به علت داشتن نیترات سرطان زا است. همچنین گوشت پروسس شده دارای سدیم و اسید چرب بالایی است و برای سلامتی قلب مضر است.
8-نمک : هر شخصی به نمک نیاز دارد اما نه مقدار زیاد، سدیم فشار خون و ریسک سکته مغزی را افزایش می دهد. از آنجایی که نمک طعم را بهتر می کند در هر کنسرو و غذای پروسس شده مقدار زیادی نمک وجود دارد به برچسب روی مواد غذایی و مقدار نمک آن توجه کنید.
9-قهوه کرم دار : مصرف نسکافه و قهوه های کرم دار فوری بسیار سریع و راحت است اما در بررسی ها مشخص شده می تواند باعث آسیب کبدی شود. همچنین محتوی اسید چرب ترانس هستند و اسید چرب ترانس برای سلامتی قلب، مفاصل و عملکرد مغز و هورمون ها مضر هستند.
10-غذاهای کنسرو شده و ماکروویو شده : این غذاها حاوی مقدار زیادی نمک و یا شکر است، فیبر کمی دارد و باعث اختلال در تعادل هورمونی، سرطان، نازایی و افزایش وزن می شود.
11-چاشنی ها : مایونز، کچاب، سس سویا و دیگر چاشنی ها که بزرگترین مشکل آن وجود نمک زیاد است همچنین سس سویا از سویای تخمیر شده تهیه می شود که باعث التهاب مزمن می گردد.
12-سویا : سویای کامل، پخته شده و ارگانیک سالم است و مشکل در روغن سویا می باشد. سویا ممکن است باعث تحریک سرطان سینه شود و مشکل حافظه ایجاد کند.
  




