معاونت بهداشت

12 غذایی که نباید بعد از 30 سالگی مصرف شود

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

با افزایش سن، بدن توانایی تحمل برخی غذاها را ندارد و باید از خوردن آنها اجتناب کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: لازم است افراد هر سال یا افزایش سن و کند شدن سوخت و ساز رژیم غذایی خود را تغییر دهند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر زهرا اباصلتی گفت: غذاهای ناسالم در هر سنی ناسلم هستند اما بعد از 30 سالگی بدن به تدریج توانایی های خود را برای هضم و تحمل برخی مواد غذایی از دست می دهند. وی خاظر نشان کرد: هنگامی که شما به سن خاصی می رسید خطر ابتلا به بیماریها افزایش می یابد و داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند کمک بزرگی به پیشگیری از ابتلا به سرطان، دیابت بیماریهای قلبی و ... داشته باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در همین راستا به برخی مواد غذایی که نباید پس از 30 سالگی مصرف کرد به شرح ذیل اشاره نمود :

1‏-شکر : دریافت زیاد شکر باعث افزایش مقاومت به انسولین می شود و همچنین این مشکل می تواند باعث نازایی شود. مصرف زیاد شکر باعث تسریع چروک پوست و شل شدن پوست می شود.

2‏-شیرین کننده های مصنوعی : مصرف شیرین کننده های مصنوعی همراه با ریسک سرطان هستند استفاده از شیرین کننده های مصنوعی باعث تضعیف پاسخ به انسولین شده و سطح گلوکز خون بالا می رود و این امر باعث ذخیره چربی و سندروم متابولیک، دیابت نوع دو و بیماری قلبی عروقی می شود.

3‏-الکل : الکل حاوی کالری بسیار بالایی است در حالی که در سن بالای سی سال بدن کالری زیاد را نمی سوزاند.

4‏-کافئین : کافئین باعث اختلال در کیفیت خواب می گردد.

5‏-آرد سفید : بدن آرد سفید را به گلوکز تبدیل می کند و گلوکز به راحتی به چربی ذخیره شده تبدیل می شود، در آرد سفید فیبر جدا شده در حالی که مصرف آرد کامل به دلیل داشتن فیبر هضم آهسته تری دارد و باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

6‏-روغن های جامد هیدروژنه شده و اسید چرب ترانس : این روغن ها برای سلامتی قلب مضر هستند و باعث التهاب مزمن هم می شوند. مصرف اسید چرب ترانس برای آقایان می تواند باعث کاهش قدرت جنسی شود. همچنین باعث کاهش حافظه و عملکرد مغز می شود.

7‏-گوشت پروسس شده : مانند سوسیس و کالباس، گوشت پروسس شده به علت داشتن نیترات سرطان زا است. همچنین گوشت پروسس شده دارای سدیم و اسید چرب بالایی است و برای سلامتی قلب مضر است.

8‏-نمک : هر شخصی به نمک نیاز دارد اما نه مقدار زیاد،  سدیم فشار خون و ریسک سکته مغزی را افزایش می دهد. از آنجایی که نمک طعم را بهتر می کند در هر کنسرو و غذای پروسس شده مقدار زیادی نمک وجود دارد به برچسب روی مواد غذایی و مقدار نمک آن توجه کنید.

9‏-قهوه کرم دار : مصرف نسکافه و قهوه های کرم دار فوری بسیار سریع و راحت است اما در بررسی ها مشخص شده می تواند باعث آسیب کبدی شود. همچنین محتوی اسید چرب ترانس هستند و اسید چرب ترانس برای سلامتی قلب، مفاصل و عملکرد مغز و هورمون ها مضر هستند.

10‏-غذاهای کنسرو شده و ماکروویو شده : این غذاها حاوی مقدار زیادی نمک و یا شکر است، فیبر کمی دارد و باعث اختلال در تعادل هورمونی، سرطان، نازایی و افزایش وزن می شود.

11‏-چاشنی ها : مایونز، کچاب، سس سویا و دیگر چاشنی ها که بزرگترین مشکل آن وجود نمک زیاد است همچنین سس سویا از سویای تخمیر شده تهیه می شود که باعث التهاب مزمن می گردد.

12‏-سویا : سویای کامل، پخته شده و ارگانیک سالم است و مشکل در روغن سویا می باشد. سویا ممکن است باعث تحریک سرطان سینه شود و مشکل حافظه ایجاد کند.