مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت بصورت رایگان ضمن تشکیل پرونده سلامت، معاینه و غربالگری سرطان پستان انجام می گردد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمد جعفر صادقی تصریح کرد: بهترین روش مقابله با سرطان پستان، تشخیص زودرس آن است.
دکتر صادقی با اشاره به اهمیت سرطان پستان گفت: سرطان پستان از جمله شایعترین بیماریهای زنان است و در صورت تشخیص در مراحل اولیه و انجام درمان مناسب، اکثر بیماران بهبود خواهند یافت.
وی گفت: لمس توده شایعترین علامت سرطان پستان می باشد كه در اغلب موارد توسـط خـود بیمـار به صورت اتفاقی یا در معاینه كشف می شود.
دکتر صادقی ضمن اشاره به عوامل خطر اظهار داشت: یک از عوامل خطر در ابتلا به سرطان پستان، سابقه سرطان پستان در خانواده و بستگان نزدیك فرد مثل مادر، خواهر، دختر، خاله، عمه، مادربزرگ می باشد.
وی در ادامه افزود: سابقه خانوادگی در یک فامیل درجه یک، دو یا سه با سرطان پستان یا هر سرطان دیگری در سن زیر۵۰ سال عامل خطر مهمی برای ابتلا به سرطان پستان می باشد. دکتر صادقی در خصوص تشخیص سرطان پستان اذعان کرد: معاینه ماهانه پستانها توسط فرد، یكی از بهترین روشهای تشخیص زودرس سرطان پستان است لذا تمام خانمهای بالای ۳۰ سال باید سالیانه توسـط پزشـك یا ماما معاینـه پستان شـوند.
وی بهترین روش مقابله با سرطان پستان را تشخیص زودرس آن دانست و اذعان کرد: خودآزمایی پستان هیچ هزینه و عارضه ای ندارد در هر ماه ۱۰ دقیقه وقت و كمی حوصله برای انجام آن برای تشخیص زودرس لازم است لطفا همه خانمها از سن ۲۰ سالگی شروع به انجام خودآزمایی پسـتان نمایند. دکتر صادقی در ادامه بیان کرد: با یك آموزش ساده، معاینه پستان را یاد بگیریـد و مـوارد مشـكوك در پستان را تشخیص دهید به هیچ وجه نباید هنگام حاملگی یا شیردهی، خودآزمـایی پسـتان را متوقـف کرد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اذعان اینکه حدود ۳۰ درصد از سرطانهای زنان و مردان با رژیم غذایی آنان ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: افرادیكه میوه و سبزی ها به وفور مصرف می كنند كمتر از اشخاصـی كه مصرف میوه و سبزیجات آنان كم است در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. وی اظهارکرد: سبزیهایی مانند كلم بروكلی، كلم و گل كلم منابع بسـیار خـوب مـواد ضـد سـرطان هستند، كلسـیم مـی توانـد بـا مـواد سرطان زا در مجرای گوارشی تركیب یا به آن ها متصل شود و این مـواد را بـه تركیبـاتی بی زیان بدل سازد، لبنیات كم چربی بهترین منبع تأمین كلسیم می باشد.

