معاونت بهداشت

مقالات

در مصرف زولبیا و بامیه زیاده روی نکنید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

زولبیا و بامیه یکی از شیرینی های مورد علاقه ماه مبارک رمضان است که به دلیل نوع پخت و ترکیبات آن مانند شکر و روغن فراوان ، حاوی مقدار زیادی کالری است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، در اکثر مواقع روغنی که در تهیه زولبیا و بامیه بکار برده می شود  دارای اسیدهای چرب ترانس و مضر برای سلامتی است که مصرف آن احتمال بروز بیماری های قلبی _عروقی و سرطان در افراد را افزایش می دهد .

هر چند با بکار بردن روغن های مایع از این خطر کاسته می شود، همچنان به علت داشتن قند و روغن فراوان در این شیرینی استفاده زیاد آن زمینه ساز چاقی و اضافه وزن می باشد. از طرفی این ماده موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی غذایی می‌شود، به همین دلیل فرد نمی‌تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت.این امر موجب کمبود‌های تغذیه‌ای به ویژه ریزمغذی‌ها نیز می‌شود.

مصرف زولبیا و بامیه به معنای مصرف قند با حجم زیاد است. افطار کردن با حجم بالای قند در بیماران مبتلا به ریفلاکس (بازگشت اسید معده به داخل مری) موجب تشدید علائم آنها شده و سلامت آنها را به خطر می‌اندازد. بعلاوه چربی موجود در این شیرینی نیز زیاد است و همین موضوع سبب کندی تخلیه معده می‌شود که برای سلامت مضر است.

قابل ذکر است هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

توصیه می شود روزه‌داران از مصرف زولبیا و بامیه اجتناب کنند و قند مورد نیاز بدنشان را با خوردن خرما و کشمش و يا آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه در آنها کاهش پیدا کند.

در عین حال چنانچه افراد مایل به استفاده از این نوع شیرینی بودند علاوه بر اینکه تاکید می شود در مصرف آن زیاده روی نکنند در نظر داشتن موارد زیر به منظور به حداقل رساندن مضرات این ماده غذایی توصیه می شود:

ü           زولبیا و بامیه را از مراکز فروش و قنادی های معتبر و دارای پروانه بهداشتی خریداری کنید.

ü           دقت کنید که فروشنده در هنگام بسته بندی از انبرک یا دستکش یکبار مصرف استفاده کند.

ü           بهتر است قبل از مصرف داخل ماکروفر یا روی حرارت اجاق گاز یا هر وسیله گرما ساز دیگر حرارت داده و سپس میل کنید.

ü           در صورت مصرف مواد شیرین همچون زولبیا و بامیه، بهترین زمان آن وعده افطار است، توصیه می شود  از مصرف این مواد غذایی به علت شیرینی بالا که سبب افت سریع قند خون می شود در وعده سحر خودداری کنید.