معاونت بهداشت

مقالات

تاثیر ویژه رژیم غذایی ناسالم بر ابتلا به بیماری­های غیرواگیر

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  امروزه به دلیل افزایش شهرنشینی و تغییر سبک زندگی، عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است و همین تغییرات و نداشتن رژیم غذایی سالم عامل اصلی ابتلا به بیماریهای غیر واگیردار است . 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه در سبک زندگی کنونی، گروه زیادی از افراد جامعه از مصرف غذاهای فصلی به خصوص غذاهای گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات با منبع حیوانی حرکت کرده اند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی صرف می شود و مصرف کنندگان به ویژه در مناطق شهری به طور فزاینده به سوپر مارکت ها ، فروشگاههای فست فود ، غذاهای خیابانی و رستوران رو آورده اند.

وی با بیان اینکه ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک ، باعث افزایش نرخ چاقی در جهان شده است ، که البته نه تنها در کشورهای توسعه یافته دیده می شود بلکه در کشورهای کم درآمد ، نیز مشکل گرسنگی و چاقی اغلب با هم وجود دارد، ابراز کرد: رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی چاقی و مرگ ومیر ناشی از بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی سرطان ها است . 

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه  با افزایش چاقی و عدم رعایت الگوهای غذایی و شیوه و سبک زندگی، بیماریهای مزمن در سطح جوامع افزایش خواهد یافت، گفت: عادات غذایی ناسالم باعث یک پنجم مرگ ها  در سراسر دنیا می شود. . 

دکتر اباصلتی با بیان اینکه رژیم غذایی سالم  با تامین غذای کافی ، ایمن ، مغذی ومتنوع نیاز های تغذیه ای افراد را تامین می کند و خطر ابتلا به بیماری را در فرد کاهش می دهد، گفت: رژیم غذایی سالم  از میوه و سبزیجات، حبوبات ، مغزها و دانه ها و غلات سبوس دار و غذاهایی با چربی و قند و نمک  کم تشکیل شده است.