معاونت بهداشت

مقالات

تاکید معاون بهداشت دانشگاه بر تشدید نظارت­های بهداشتی و مدیریت بهداشت محیط در ماه مبارک رمضان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عنایت به نزدیکی ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: برنامه­ ریزی، نظارت و کنترل­های بهداشتی مراکز تهیه و توزیع، نگهداری و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی و نظارت بهداشتی محل­های برگزاری نماز جماعت و مراسم شب­های قدر و عید سعید فطر از اهمیت بالایی برخوردار می­باشد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید جواد حسینی تدوین و اجرای برنامه تشدید نظارت بر اماکن عمومی (از جمله مساجد، اماکن متبرکه، محل­های برگزاری مراسم) و مراکز تهیه و توزیع، نگهداری و عرضه مواد غذایی (فروشگاه­ها، رستوران، کباب و جگرکی، مراکز تهیه و عرضه آش، حلیم، کله­پزی، نانوایی، شیرینی­فروشی­ها و محل­های عرضه زولبیا و بامیه و ...) و نظایر آن در ماه مبارک رمضان را از جمله انتظارات این معاونت از واحدهای تابعه  برشمرد.

دکتر سید جواد حسینی گفت به منظور کنترل و نظارت بهتر بر این مراکز و اماکن در ایام فوق­الذکر در راستای کاهش زمینه انتقال بیماری و حفظ ایمنی و سلامت جامعه ضروریست اقداماتی از جمله انجام هماهنگی با سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان و هیئت امنای مساجد و محل­های برگزاری مراسم نماز جماعت جهت جلب مشارکت و همکاری روحانیون، ائمه جماعات، هیئت امنای مساجد و اماکن متبرکه در اجرای دقیق پروتکل­های بهداشتی، انجام هماهنگی با سایر دستگاه­های نظارتی از قبیل اداره صنعت و معدن و تجارت، اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی، اتحادیه­های صنفی، نیروهای انتظامی و اداره اماکن در سطح شهرستان و تشکیل تیم­های بازدید مشترک به منظور کنترل واحدهای مشمول در این ماه، برگزاری جلسه توجیهی جهت کلیه بازرسان شهرستان در خصوص چگونگی و نحوه اجرای بهینه برنامه ، طرح موضوع برنامه تشدید نظارت ایام ماه مبارک رمضان در اولین جلسه ستاد کرونای شهرستان به منظور جلب مشارکت و هماهنگی با سایر دستگاه­های نظارتی در راستای اجرای بهینه برنامه، تشکیل تیم­های بازرسی و نظارت در سطح ستاد مرکز بهداشت شهرستان و سطوح محیطی در قالب تیم­های 2 نفره ملبس به یونیفرم در ایام تعطیل و غیرتعطیل و ساعات اداری و غیراداری، نظارت مستمر بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی فعال مرتبط با این ماه با اولویت رعایت شیوه نامه­های بهداشتی، نظارت مستمر بر سامانه­های آبرسانی و کنترل کیفی آب آشامیدنی ، کنترل کیفی مواد غذایی (نظارت بر فرآیند نگهداری، تهیه و طبخ، عرضه و فروش و نمونه­برداری) ، کنترل روغن­های مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه و شیرینی­های سنتی ، نظارت بر ضد عفونی محل­های برگزاری نماز با تاکید بر ضد عفونی سطوح مشترک، سرویس­های بهداشتی وضوخانه­ها، نظارت بر استفاده از ماسک و  استفاده از وسایل شخصی مانند سجاده، مهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی در مراسمات صورت پذیرد.

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد تشدید نظارت­ها در ساعات اداری و غیراداری، روزهای تعطیل و با حضور فعال بازرسان بهداشت محیط مجهز به تجهیزات سنجش پرتابل و نمونه­برداری از آب و مواد غذایی صورت می پذیرد.