معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عنایت به نزدیکی ایام ماه مبارک رمضان اظهار داشت: برنامه ریزی، نظارت و کنترلهای بهداشتی مراکز تهیه و توزیع، نگهداری و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی و نظارت بهداشتی محلهای برگزاری نماز جماعت و مراسم شبهای قدر و عید سعید فطر از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید جواد حسینی تدوین و اجرای برنامه تشدید نظارت بر اماکن عمومی (از جمله مساجد، اماکن متبرکه، محلهای برگزاری مراسم) و مراکز تهیه و توزیع، نگهداری و عرضه مواد غذایی (فروشگاهها، رستوران، کباب و جگرکی، مراکز تهیه و عرضه آش، حلیم، کلهپزی، نانوایی، شیرینیفروشیها و محلهای عرضه زولبیا و بامیه و ...) و نظایر آن در ماه مبارک رمضان را از جمله انتظارات این معاونت از واحدهای تابعه برشمرد.
دکتر سید جواد حسینی گفت به منظور کنترل و نظارت بهتر بر این مراکز و اماکن در ایام فوقالذکر در راستای کاهش زمینه انتقال بیماری و حفظ ایمنی و سلامت جامعه ضروریست اقداماتی از جمله انجام هماهنگی با سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان و هیئت امنای مساجد و محلهای برگزاری مراسم نماز جماعت جهت جلب مشارکت و همکاری روحانیون، ائمه جماعات، هیئت امنای مساجد و اماکن متبرکه در اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی، انجام هماهنگی با سایر دستگاههای نظارتی از قبیل اداره صنعت و معدن و تجارت، اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی، اتحادیههای صنفی، نیروهای انتظامی و اداره اماکن در سطح شهرستان و تشکیل تیمهای بازدید مشترک به منظور کنترل واحدهای مشمول در این ماه، برگزاری جلسه توجیهی جهت کلیه بازرسان شهرستان در خصوص چگونگی و نحوه اجرای بهینه برنامه ، طرح موضوع برنامه تشدید نظارت ایام ماه مبارک رمضان در اولین جلسه ستاد کرونای شهرستان به منظور جلب مشارکت و هماهنگی با سایر دستگاههای نظارتی در راستای اجرای بهینه برنامه، تشکیل تیمهای بازرسی و نظارت در سطح ستاد مرکز بهداشت شهرستان و سطوح محیطی در قالب تیمهای 2 نفره ملبس به یونیفرم در ایام تعطیل و غیرتعطیل و ساعات اداری و غیراداری، نظارت مستمر بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی فعال مرتبط با این ماه با اولویت رعایت شیوه نامههای بهداشتی، نظارت مستمر بر سامانههای آبرسانی و کنترل کیفی آب آشامیدنی ، کنترل کیفی مواد غذایی (نظارت بر فرآیند نگهداری، تهیه و طبخ، عرضه و فروش و نمونهبرداری) ، کنترل روغنهای مصرفی در تهیه زولبیا و بامیه و شیرینیهای سنتی ، نظارت بر ضد عفونی محلهای برگزاری نماز با تاکید بر ضد عفونی سطوح مشترک، سرویسهای بهداشتی وضوخانهها، نظارت بر استفاده از ماسک و استفاده از وسایل شخصی مانند سجاده، مهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی در مراسمات صورت پذیرد.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد تشدید نظارتها در ساعات اداری و غیراداری، روزهای تعطیل و با حضور فعال بازرسان بهداشت محیط مجهز به تجهیزات سنجش پرتابل و نمونهبرداری از آب و مواد غذایی صورت می پذیرد.