معاونت بهداشت

مقالات

بدترین نمک، نمک بحری (نمک دریا) است

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری پویش ملی سلامت با موضوع اطلاع‌رسانی تغذیه سالم گفت: درمنابع معتبر طب ایرانی، بدترین نمک، نمک بحری (نمک دریا) است.

صرف نمک بحری (نمک دریا)  چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مجید جعفری‌نژاد افزود: طب ایرانی، آن چیزی که امروزه در جامعه به عنوان طب سنتی رایج شده و فقط به دمنوش‌ها و درمان‌ها توجه دارد نیست بلکه 80 درصد مطالب طب ایرانی به موضوع اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بیماریها بر اساس اصول ششگانه و دو اصل مهم ورزش و تغذیه سالم اشاره دارد که متاسفانه به آن کمتر توجه شده است.

وی با تاکید بر مصرف نمک یددار و تصفیه شده اظهار داشت: املاح فلزات سنگین نظیر سرب و آلومینیوم باعث بروز بسیاری از مشکلات سلامت نظیر بیماریهای کبدی و کلیوی، انواع سرطان‌ها، و سایر بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی می شود.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مصرف نمک دریا چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست متعددی با موضوع نمک دریا و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت به نام طب ایرانی و اسلامی منتشر شده که به لحاظ علمی و پزشکی تائید شده نیست.

دکتر جعفری‌نژاد تصریح کرد: مصرف به اندازه نمک مورد تاکید است و ما باید بجای خوشمزه‌تر کردن غذا با نمک بیشتر از چاشنی های سالم و مفید استفاده کنیم زیرا مصرف نمک بیشتر با  افزایش فشار خون و بدنبال آن سکته‌های مغزی و قلبی همراه است.