معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری پویش ملی سلامت با موضوع اطلاعرسانی تغذیه سالم گفت: درمنابع معتبر طب ایرانی، بدترین نمک، نمک بحری (نمک دریا) است.
صرف نمک بحری (نمک دریا) چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مجید جعفرینژاد افزود: طب ایرانی، آن چیزی که امروزه در جامعه به عنوان طب سنتی رایج شده و فقط به دمنوشها و درمانها توجه دارد نیست بلکه 80 درصد مطالب طب ایرانی به موضوع اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بیماریها بر اساس اصول ششگانه و دو اصل مهم ورزش و تغذیه سالم اشاره دارد که متاسفانه به آن کمتر توجه شده است.
وی با تاکید بر مصرف نمک یددار و تصفیه شده اظهار داشت: املاح فلزات سنگین نظیر سرب و آلومینیوم باعث بروز بسیاری از مشکلات سلامت نظیر بیماریهای کبدی و کلیوی، انواع سرطانها، و سایر بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی می شود.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مصرف نمک دریا چه خوراکی (نمک مصرفی در غذا) و چه غیرخوراکی (سنگ نمک مصرفی در برنج خیس شده) به هیچ عنوان توصیه نمیشود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در فضای مجازی اطلاعات نادرست متعددی با موضوع نمک دریا و دیگر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت به نام طب ایرانی و اسلامی منتشر شده که به لحاظ علمی و پزشکی تائید شده نیست.
دکتر جعفرینژاد تصریح کرد: مصرف به اندازه نمک مورد تاکید است و ما باید بجای خوشمزهتر کردن غذا با نمک بیشتر از چاشنی های سالم و مفید استفاده کنیم زیرا مصرف نمک بیشتر با افزایش فشار خون و بدنبال آن سکتههای مغزی و قلبی همراه است.