معاونت بهداشت

پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر با کاهش مصرف مواد شیرین

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

امروزه شاهد افزايش روز افزون مصرف  مواد قندی و شيرين از جمله، شیرینی، شکلات و انواع دسرها و نوشابه های گازدار هستيم. به تدريج كه ذائقه ي مردم به غذاهاي شيرين عادت مي كند، كارخانجات مواد غذايي نيز روز به روز، محصولات شيرين تري بــه بــازار روانه

 مي كنند و اين سيكل معيوب، پيوسته در حال چرخش است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا گفت: عادت كردن به ذائقه شيرين كه به طور معمول از همان كودكي رخ مي دهد، منجر به میل به استفاده بیش از حد به مواد قندی و شیرین می شود که خود عوارض متعددي نظير اضافه وزن و چاقی، ديابت، بيماري های قلبي عروقی و برخی انواع سرطان ها  را در سنين بالاتر به دنبال خواهد داشت.

دکتر سید کاظم فرهمند اظهار داشت:  قندها گروهي از مواد انرژي زا هستند كه هر گرم آن ها 4 كيلوكالري انرژي توليد مي كند و مانند چربي ها در صورتي كه بيش از ميزان مورد نياز مصرف شوند باعث اضافه وزن و چاقي، افزايش فشارخون و افزايش چربي خون كه همگي از عوامل موثر در بروز دیابت و بيماري هاي قلبي عروقي هستند، می شود. وی ايجاد پوسيدگي دندان به ويژه در كودكان همچنین شيوع بعضي از سرطان ها را از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه مواد شیرین عنوان نمود.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: مصرف زياد قندهاي ساده به علت تحريك ترشح انسولين موجب افت قند خون شده كه خود منجر به تمايل بيشتر به مصرف قندهاي ساده و متعاقب آن افزايش انرژي دريافتي و اضافه وزن و چاقي مي شود.

  وی اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت توصيه مي کند كمتر از 5 درصد از انرژي روزانه از قندهاي ساده تامين شود، به عنوان مثال شخصي كه روزانه 2000 كالري انرژي دريافت مي كند مي تواند كمتر از 100 كالري آن را (حدود 25 گرم) از قند و شكر دريافت كند.

اعتدال در مصرف مواد قندي خصوصا" قندهاي ساده مثل شيريني، شكلات، مربا، عسل و شربت ها،  جایگزین نمودن آب و دوغ به جای انواع نوشابه، آب ميوه هاي مصنوعي و شربت ها، آگاهي از ميزان قند مواد غذايي آماده با توجه به برچسب روي بسته بندي قبل از استفاده، محدود کردن خريد انواع شيريني، كلوچه و شكلات و افزایش مصرف ميوه ها و سبزي هاي تازه از مواردی است که قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه با هدف کاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذایی روزانه توصیه نمود.