معاونت بهداشت

مواد غذایی بوفه مدارس باید نشانگر رنگی داشته باشند

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می شوند برای میزان نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس باید نشانگر رنگی داشته باشند.

دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به نظارت بر بهبود وضعیت بوفه های مدارس گفت: یکی از اهداف برنامه‌های تغذیه، اصلاح و بهبود وضع تغذیه دانش‌آموزان است که در این راستا تلاش می‌شود دانش‌آموزان بدانند که چه چیزی می‌خورند و ارزش غذایی آن چقدر است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه وی افزود: بر اساس این دو دیدگاه با مشارکت آموزش و پرورش و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تابستان سال جاری دستورالعملی صادر شد و براساس آن، زمانی که شخصی برای درخواست توزیع مواد غذایی در بوفه مدارس به آموزش و پرورش مراجعه می‌کند آموزش و پرورش باید از لحاظ مجاز و غیرمجاز بودن، مواد غذایی آن را بررسی نماید.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه پس از استعلام آموزش و پرورش، مواد غذایی مجاز را به ما معرفی می‌کنند، اذعان داشت: ما مواد مجاز را از لحاظ قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانس بررسی می‌کنیم تولید کنندگان مواد غذایی از ابتدای سال جاری موظف شده‌اند روی بسته مواد غذایی نشانگر رنگی با چهار معیار میزان نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس با رنگ‌های سبز، قرمز، زرد و نارنجی مانند چراغ راهنمایی مشخص کنند.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: معاونت بهداشت دانشگاه مواد مجاز را با رنگ‌های سبز و نارنجی اعلام می‌کند و به آموزش و پرورش برای پایگاه تغذیه سالم مدارس اطلاع می‌دهد؛ این طرح از مهرماه سال جاری به اجرا درآمده است و بسیاری مدارس در این زمینه همکاری و مشارکت داشته اند.

وی در این راستا به مدارس خاطی اشاره و بیان کرد: در این میان برخی از مدارس تخطی داشته‌اند که با آنها برخورد شده است و اگر پس از اخطار تخلف ادامه داشته باشد، پایگاه تغذیه سالم باید از مدرسه جمع آوری می شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: هدف از اجرای این طرح این است که دانش‌آموزان یاد بگیرند در محیطهای خارج از مدرسه نیز هنگام استفاده از مواد غذایی به برچسب رنگی توجه نمایند و این مورد را به خانواده خود و اطرافیان یادآوری کنند.