مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می شوند برای میزان نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس باید نشانگر رنگی داشته باشند.
دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به نظارت بر بهبود وضعیت بوفه های مدارس گفت: یکی از اهداف برنامههای تغذیه، اصلاح و بهبود وضع تغذیه دانشآموزان است که در این راستا تلاش میشود دانشآموزان بدانند که چه چیزی میخورند و ارزش غذایی آن چقدر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه وی افزود: بر اساس این دو دیدگاه با مشارکت آموزش و پرورش و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تابستان سال جاری دستورالعملی صادر شد و براساس آن، زمانی که شخصی برای درخواست توزیع مواد غذایی در بوفه مدارس به آموزش و پرورش مراجعه میکند آموزش و پرورش باید از لحاظ مجاز و غیرمجاز بودن، مواد غذایی آن را بررسی نماید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه پس از استعلام آموزش و پرورش، مواد غذایی مجاز را به ما معرفی میکنند، اذعان داشت: ما مواد مجاز را از لحاظ قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانس بررسی میکنیم تولید کنندگان مواد غذایی از ابتدای سال جاری موظف شدهاند روی بسته مواد غذایی نشانگر رنگی با چهار معیار میزان نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس با رنگهای سبز، قرمز، زرد و نارنجی مانند چراغ راهنمایی مشخص کنند.
دکتر اباصلتی تصریح کرد: معاونت بهداشت دانشگاه مواد مجاز را با رنگهای سبز و نارنجی اعلام میکند و به آموزش و پرورش برای پایگاه تغذیه سالم مدارس اطلاع میدهد؛ این طرح از مهرماه سال جاری به اجرا درآمده است و بسیاری مدارس در این زمینه همکاری و مشارکت داشته اند.
وی در این راستا به مدارس خاطی اشاره و بیان کرد: در این میان برخی از مدارس تخطی داشتهاند که با آنها برخورد شده است و اگر پس از اخطار تخلف ادامه داشته باشد، پایگاه تغذیه سالم باید از مدرسه جمع آوری می شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: هدف از اجرای این طرح این است که دانشآموزان یاد بگیرند در محیطهای خارج از مدرسه نیز هنگام استفاده از مواد غذایی به برچسب رنگی توجه نمایند و این مورد را به خانواده خود و اطرافیان یادآوری کنند.