معاونت بهداشت

در مصرف ترشیجات زیاده روی نکنید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بدنبال شروع فصل سرما و کمبود سبزیجات تازه و با کیفیت در بازار، مصرف انواع ترشیجات به عنوان چاشنی در سر سفره خانواده ها رونق می‌گیرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مشهدگفت: ترشيجات حكم چاشني غذا را دارند و نبايد در دسته غذاها طبقه بندي شوند. وی افزود: به عبارت ساده تر، ترشیجات مانند نمك، فقط حكم طعم دهنده به غذا را دارند، پس رعايت اعتدال در مصرفشان ضروري است.

دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اشتها آور بودن ترشيجات گفت: شوري ها و ترشي‌ها با تحريك ترشح آنزيم هاي گوارشي، غذا را به سرعت هضم مي كنند و موجب افزايش تمايل افراد به مصرف مجدد مواد خوراكي مي شوند و اين موضوع مي تواند سبب اضافه وزن شود.

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه اظهار داشت: تصور عامه بر اين است كه چون در تركيب ترشيجات از سبزيجات و ميوه ها استفاده مي‌شود، از ارزش غذايي بالايي برخوردار هستند، درحالي كه اين طور نيست چرا که به دليل ماندگاري طولاني مدت ترشيجات، سبزيجات موجود در آنها پس از مدتي ديگر ارزش غذايي چنداني ندارد.

دکتر اباصلتی در ادامه گفت: با توجه به اينكه در تركيب بيشتر ترشيجات از نمك بسيار استفاده مي شود تا طعم بهتري داشته باشند، مصرفشان براي مبتلايان به نارسايي كليوي، بيماران قلبي عروقي و افراد با فشارخون بالا محدوديت دارد . از سوي ديگر، مصرف ترشي‌هاي بسيار شور و مملو از ادويه جات تند، همراه غذاهاي گوشتي، از قدرت جذب پروتئين گوشت مي‌كاهد. وی خاطر نشان کرد: مصرف ترشي و مواد غذايي ترش كه حاوي اسيد سيتريك بالايي هستند، بر كلسيم د ند ان ها اثر مخرب مي گذارد، چراكه ترشي، كلسيم را د فع مي‌كند.

دکتر اباصلتی همچنین افزود: باتوجه به اينكه مازاد اسيد خون ازطريق مواد قليايي خنثي مي شود، در صورت زياده‌روي در مصرف ترشي، بدن براي حذف اسيد اضافي به ناچار املاح قليايي به خصوص كلسيم را از استخوان‌ها مي‌گيرد و دفع مي كند درنتيجه زياده‌روي در مصرف ترشي‌ها براي زنان يائسه و كساني كه مستعد ابتلا به پوكي استخوان هستند يا كليه سنگ ساز دارند، زيان بار است و در سالمند ان نيز منجر به ضعف سيستم تنفسي و اعصاب مي‌شود .

رئيس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه خوراكي هاي ترش مي توانند به صورت مستقيم باعث تشديد ريفلاكس در افراد مبتلا به بيماري هاي گوارشي شوند گفت: مصرف شوریجات و ترشیجات در بيماران مبتلا به زخم هاي گوارشي مانند زخم معده و اثني عشر و همچنين كساني كه سابقه سوءهاضمه دارند می بایست محدود شده و با احتیاط مصرف شود.