معاونت بهداشت

تغذیه در ایام ماه رمضان با سایر ایام سال تفاوت اساسی ندارد

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تغذیه در ایام ماه رمضان با سایر ایام سال تفاوت اساسی نداشته و همانگونه که در حالت عادی استفاده از 5 گروه غذایی توصیه می شود در ماه مبارک رمضان و ایام روزه داری نیز استفاده از 5 گروه غذای اصلی برای حفظ سلامت بدن ضروری است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، تغذیه صحیح در ایام رمضان مانند سایر اوقات سال به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است. تنوع به منزله استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزی ها، میوه ها و گروه گوشت و جایگزین های آن می باشد و تعادل بدین معنی است که از همه گروه های غذایی به مقدار کافی مصرف شده و از کم خوری و پرخوری پرهیز شود.

5 گروه غذای اصلی:

1‏-گروه نان و غلات شامل انواع نان، برنج، ماکارانی ، گندم و جو می باشد. این گروه تامین کننده انرژی، بعضی از ویتامین های گروه B ، آهن و مقداری پروتئین است. توصیه می شود افراد بزرگسال با توجه به جثه و جنس و میزان تحرک جسمی، روزانه 6 تا 11 واحد از مواد غذایی این گروه استفاده کنند.

2‏- گروه شیر و لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی است. با مصرف مواد غذایی این گروه بخش مهمی از نیاز بدن به مواد مغذی مهم نظیر پروتئین، کلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامین های گروه A و B تامین می شود. توصیه می شود افراد بزرگسال روزانه 2 واحد یا بیشتر از مواد غذایی این گروه استفاده کنند.

3‏- گروه سبزی ها: در این گروه سبزی هایی غنی از ویتامین ها، مثل سبزی های برگی و سبزی های غنی از ویتامین A مثل هویج، گوجه فرنگی و سایر سبزی ها قرار می گیرند. سبزی ها مهمترین منبع انواع ویتامین، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند و توصیه می شود افراد روزانه 3تا5 واحد سبزی استفاده کنند.

4‏- گروه میوه ها شامل انواع میوه ها که مهمترین منبع ویتامینها، املاح و فیبر مورد نیاز بدن بوده و توصیه می شود روزانه 2 تا 4 واحد از انواع میوه ها مصرف شود.

5‏- گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ شامل انواع گوشت های قرمز (گوسفند، گوساله) گوشت های سفید (مرغ ، ماهی) امعاء و احشاء (جگر، دل، قلوه ، زبان و مغز) ، تخم مرغ و حبوبات (نخود، لوبیا، عدس،باقلا، لپه و ماش) و مغز دانه های خوراکی (گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه) است. با مصرف مواد غذایی این گروه بخش مهمی از نیاز بدن به مواد مغذی نظیر پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه ب تامین می شود. برای افراد بزرگسال و سالم مصرف روزانه 2 تا 3 واحد از این گروه توصیه می شود.