معاونت بهداشت

تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

با شروع  ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی و تفریحی در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا می شود .

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی در طول سال اجرا می شود و در ایام خاص از جمله تابستان ، تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان تشدید می شود گفت : این طرح با مشارکت 198 تیم نظارتی (132 تیم قبل از افطار و 66 تیم بعد از افطار)  با 383 بازرس بهداشت محیط به منظور نظارت بر بیش از 100 هزار امکنه زیارتی ، تهیه و توزیع مواد غذایی ، آموزشی ، تفریحی و اقامتی اجرا مي شود.

مهندس علی اصغر حسنی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سلامت و بهداشت مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی و پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از آب و غذا برشمرد و افزود: در ماه مبارک رمضان تمرکز بیشتر بازرسان بر روی نظارت بر تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و مراکز طبخ و توزیع آش های سنتی می باشد .وی با بیان اینکه تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در سال جاری تنها در شیرینی فروشی ها و طبخ و توزیع آش های سنتی ( شله ، حلیم ، آش رشته و سوپ) در رستورانها و کبابی ها باید انجام شود اظهار داشت : بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، از طریق مراجع قضایی اقدام خواهند کرد. مهندس حسنی در خصوص فعالیتهای بازرسان گفت : در ماه مبارک رمضان سال گذشته 29 هزار و 815  مورد  بازدید از مساجد و تکایا ، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در شهرهای تحت پوشش دانشگاه صورت گرفت که از این تعداد 673  مورد به مراجع قضایی معرفی شدند که منجر به پلمپ 178 واحد گردید. وی گفت : در همین راستا حدود 32 تن مواد غذایی غیر قابل مصرف شامل 7 هزار و 806 کیلو زولبیا و بامیه توقیف و معدوم گردیده است. همچنین در ماه مبارک رمضان سال 97 تعداد 1031 مورد شکایت مردمی در سامانه 190 رسیدگی شده است.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهروندان خواست تا در ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مسمومیتهای منتقله از آب وغذا از آب آشامیدنی مورد تاييد مقامات بهداشتي محل و ترجيحاً از شبكه های عمومي استفاده کنند ، سبزی و سالاد مصرفی قبل از مصرف به روش بهداشتی سالم سازی شده و از سبزی و سالاد های دارای پروانه ساخت و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده گردد، استفاده از نمک تصفیه شده ید دار و عدم استفاده از سنگ نمک در تهیه و پخت غذا، از روغنهای با ترانس پايين (زير 5) و ترجيحاً روغنهای مايع در تهيه غذا استفاده شود، در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها جلوگيري گردد، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد، در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 65 درجه سانتي گراد نگهداري شود، از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود و بر استفاده از ظروف يكبار مصرف بر پايه گياهي و آلومینیومی برای مواد غذایی با دمای بالای 60 درجه تأكيد گردید.

مهندس حسنی افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد غير بهداشتي تهيه و توزيع مواد غذايي مي توانند مراتب را با شماره تلفن 190  به سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت  اطلاع دهند.