معاونت بهداشت

بوتولیسم از کشنده ترین انواع مسمومیتهای غذایی است

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه گفت: بوتولیسم بیماری نادر و از قوی ترین و مرگ بارترین مسمومیتهای غذایی بوده که باعث فلج سیستم عصبی فرد می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمد جعفر صادقی با اشاره به اینکه عامل ایجاد این بیماری یک نوع باکتری به نام کلوستریدیوم بوتولینیوم می­باشد گفت: دو بینی، افتادگی پلکها، صحبتهای درهم و نامشخص، اشکال در بلع، خشکی دهان و ضعف شدید عضلانی و فلج کامل از علائم این بیماری بوده که بدون وجود تب و عدم تاثیر بر هوشیاری فرد بروز می کند.

دکتر صادقی درخصوص راههای شایع ابتلا  به بوتولویسم اظهار داشت: براساس شواهد موجود، استفاده از مواد غذایی آلوده همچون انواع ماهی ها، شیر، پنیر، کشک، کمپوتها و کنسروها به ویژه انواع خانگی آن و حتی کمپوت و کنسروهای صنعتی و غذاهای محلی و سنتی از شایع ترین راههای ابتلاء به بیماری بوتولیسم در کشور است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت خاطرنشان کرد: مهمترین راه پیشگیری از بوتولیسم تهیه کامل  و مناسب غذا می باشد. وی افزود: سم بوتولیسم در غذاهای تهیه شده به صورت غیربهداشتی، غذاهای کنسروی و یا غذاهایی که در بیرون بخچال نگهداری می شود می تواند ایجاد شود لذا توصیه می شود با توجه به اینکه بوتولیسم در دمای 80 درجه (درجه جوش) از بین می رود حداقل به مدت 10 دقیقه جوشانده شود.