میزان مصرف نمک، شکر و روغن در بین افراد کشور هشدار دهنده و خیلی بیشتر از میزان استانداردهای جهانی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با اجرای طرح ملی بسیج ملی تغذیه سالم گفت: سرانه مصرف نمک بر اساس استانداردها پنج گرم در روز برای هر فرد تعیین شده است که این میزان هم اکنون در ایران ۱۲ گرم برآورد میشود.
دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: پیامد این وضعیت این است که ۱۹ درصد افراد ۱۵ تا ۶۰ ساله در کشور به بیماری فشار خون مبتلا می باشند. وی افزود: نمک مصرفی مختص به نمکی که روی غذا می پاشیم نیست چرا که بسیاری از مواد غذایی و میوه ها خودشان نمک دارند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه در ادامه همچنین افزود: مصرف قند و شکر به طور استاندارد ۵۰ گرم برای هر فرد در روز تعیین شده است که این میزان در بین ایرانیان به حدود ۶۶ گرم می رسد.
وی گفت: افزایش مصرف قند و شکر خطر ابتلا به دیابت را در بین افراد جامعه افزایش می دهد.
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه مصرف روغن نیز ۳۵ گرم معادل ۲ قاشق غذاخوری برای هر نفر در روز طبق استانداردهای جهانی تعیین شده است گفت: در ایران این میزان به ۴۶ گرم میرسد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه در ادامه گفت: با کمال تاسف مصرف غذاهای چرب، سرخ کردنی و فست فودها در بین افراد جامعه رواج دارد که برای سلامتی مضر است و باید اصلاح شود.
دکتر اباصلتی افزود: تغذیه نامناسب به ویژه مصرف بالای نمک، شکر و روغن خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله کرونا را افزایش می دهد.
شایان ذکر است طرح ملی بسیج تغذیه سالم ۱۵ تا ۳۰ دی ماه در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با سراسر کشور در حال اجرا است.