مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مهمترين علل به خطر افتادن سلامت مردان،بيتوجهي این گروه جنسی به تغذيه مناسب بوده و نوع تغذيه مردان علاوه بر اين كه در سلامتشان اثرگذار بوده، در بازده كاري آنان نيز بسيار مؤثر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی، اظهار کرد: تغذيه يكي از مهمترين جنبههاي اثرگذار بر سلامت مردان بوده كه متأسفانه به علل مختلف مورد غفلت قرار گرفته است، كوتاه بودن حضور مردان در منزل و محدودیت دسترسي آنان به غذاهاي خانگي و ميوه و سبزي، قرار گرفتن در معرض هواي آلوده در محيطهاي كار كه نياز به برخي مواد مغذي و مقوي را افزايش ميدهد و دسترسی كمتر مردان به آموزشهاي تغذيهاي كه از طريق رسانهها بیان میشود از جمله مهمترین علل در این حوزه بهشمار میروند.
دکتر اباصلتی تصریح کرد: از مهمترين علل به خطر افتادن سلامت مردان، بيتوجهي این گروه جنسی به تغذيه مناسب بوده و نوع تغذيه مردان علاوه بر اين كه درسلامتشان اثرگذار بوده، در بازده كاري آنان نيز بسيار مؤثر است.
وی گفت: آمار بالا و شيوع روز افزون ابتلای مردان به بيماريهاي غيرواگيري همچون چاقي، سرطان و فشار خون بالا و كاهش سن ابتلا به اين بيماريها در كشور و از طرف ديگر ارتباط تنگاتنگ اين بيماريها با عادات غذايي و فرهنگ تغذيهاي جامعه، بررسي و برنامهريزي كلان كشوري براي اصلاح الگوي مصرف در جامعه را ميطلبد.
دکتر اباصلتی افزود: اضافه وزن و چاقي از عوامل مهم تعيينکننده سلامت هستند و به تغييرات منفي متابوليک مانند فشارخون بالا، سطح نامطلوب کلسترول خون و افزايش مقاومت در برابر انسولين منجر ميشود، اين دو عامل،خطر بيماريهاي عروق قلب، سکته مغزي، ديابت و بسياري از انواع سرطان را افزايش ميدهند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تغيير در عادات غذايي در كليه كشورها ديده ميشود بهطوريكه رژيم غذايي سنتي شامل خرما، شير، ميوه و سبزي تازه، نان كامل و ماهي جاي خود را به غذاهاي جديد و حاوي انرژي بالا، چربي و شكر و فقير از كربوهيدراتهاي پيچيده دادهاند، بیان کرد: میزان مصرف شکر سالانه هر ایرانی 30 تا 40 كيلوگرم به ازاي هر فرد بوده كه معادل 80 تا 190 گرم در روز است و سرانه دريافت انرژي ايراني از 10 درصد به 15 درصد در حال افزايش است، اين رويه مصرف در مورد چربيهاي نباتي و حيواني با متوسط 20 كيلوگرم سرانه مصرف فرد در سال كه بيش از 30 درصد كل انرژي مصرف شده را تشكيل ميدهد نيز وجود دارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به روند تحول الگوي تغذيه در جامعه ايراني و لزوم كنترل آن در همه گروههاي سني، آموزش بزرگسالان با تأكيد بر مردان جوان و ميانسال كشورمان در حوزه تغذيه توسط دانشگاههای علوم پزشکی و شبكههای بهداشت و درمان سطح كشور مورد توجه قرار گرفته است تا ضمن کنترل بيماريهاي شايع و عوامل تهديدكننده سلامت مردان جوان و ميانسال كشورمان، بتوان با رعايت کامل اصول تغذيه سالم، شاهد ترویج تغذیه سالم و افزایش آمار سلامت در جامعه باشد.