رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با عنایت به فرا رسیدن روز جهانی غذا (24 مهر) گفت: روز جهانی غذا 2021 در دومین سال همه گیری کووید 19 و آثار گسترده آن در جهان با شعار " آینده ما حاصل اقداماتی است که امروز انجام می دهیم. تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر" برگزار می شود و به کشورهای جهان هشدار می دهد که با توجه به تبعات اقتصادی کرونا ، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت مواد غذایی باید برای جلوگیری از افزایش ناامنی غذایی و سوءتغذیه در سال های آتی برای ایجاد یک سیستم پایدار تامین غذا، برنامه ریزی اساسی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: در آخرین گزارش فائو (۲۰۲۰) «امنیت غذایی و تغذیه در جهان»، بهعنوان زنگ خطری جدی برای بشریت و رهبران جهانی به صدا درآمده است. این گزارش با اشاره به دهها میلیون نفر که در پنج سال گذشته به تعداد افراد گرسنه و دچار سوءتغذیه مزمن افزوده شده است، نشان میدهد که شمار گرسنگان و افراد مبتلا به سوءتغذیه و فقر مزمن غذایی در جهان کماکان در حال افزایش است و این روند با شرایط موجود به ویژه با ظهور عالمگیر کووید 19 تسریع می شود.
دکتر اباصلتی با اشاره به مشکل چاقی به عنوان یکی از اشکال سوء تغذیه گفت: بیش از 2 میلیارد نفر از جمعیت جهان بدلیل الگوی غذایی غلط و کم تحرکی مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند همچنین سالانه 4.3میلیون نفر بزرگسال در اثر چاقی در جهان می میرند و علاوه بر این، 44 درصد بار دیابت ، 23 درصد بار بیماری ایسکمیک قلبی و 7 تا 41 درصد سرطان ها مربوط به چاقی است.
وی تاکید کرد: نقش غذا و چگونگی تغذیه افراد یک جامعه در سلامت، بار بیماری و کارآیی و ارتباط آن با توسعه اقتصادی طی تحقیقات وسیع جهانی به اثبات رسیده و نشان داده شده است که سرمایه گذاری در تامین غذای سالم و سلامت تغذیه ای مردم نه تنها با صرفه و اقتصادی است بلکه از ضروریات غیر قابل اجتناب ملی بشمار می رود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: ناامنی غذایی و اشکال مختلف سوءتغذیه ناشی از کم خوری و بدخوری علاوه بر تأثیرات نامطلوب جسمانی، بر سلامت اجتماعی و روانی جامعه نیز تأثیر سوء دارد. از این رو تأمین امنیت غذا و تغذیه برای جامعه باید یکی از اهداف کلان برنامه ریزی های توسعة اقتصادی، اجتماعی کشور باشد.
دکتر اباصلتی با اشاره به شرایط فعلی کشور همچون بحران کرونا و کاهش درآمد و از دست دادن شغل در برخی لایه های جمعیتی، تحریم های ناجوانمردانه ، افزایش قیمت جهانی غذا و تورم، افزایش خطر ناامنی غذایی بخصوص در مناطق محروم کشور را هشدار داد و گفت: این موضوع می طلبد که اقدامات فوری برای حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه توسط بخش های ذیربط به مورد اجرا گذاشته شود.
وی افزود در همین راستا کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز بهداشت استان ، شهرستان و مراکز خدمات جامع سلامت به ارائه خدمات مشاوره تغذیه و آموزش و فرهنگسازی تغذیه صحیح مشغولند و خدمات ارزشمندی به جمعیت تحت پوشش ارائه می نمایند.