معاونت بهداشت

لزوم تقویت مراقبت های تغذیه ای کودکان زیر 5 سال در شرایط گسترش امیکرون

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به گسترش سویه جدید کرونا ( امیکرون ) در کشور و نبود برنامه واکسیناسیون برای کودکان زیر 5 سال ، این گروه سنی آسیب پذیر در معرض خطر این بیماری می باشند ، لذا تغذیه نقش مهمی در پیشگیری و تقویت سیستم ایمنی  ،تسریع بهبودی ،کوتاه شدن دوره نقاهت و بازگشت وزن از دست رفته کودک خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی اظهار داشت: در کودکان در معرض خطر یا مبتلا به سوء تغذیه به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به امیکرون افزایش پیدا میکند ، لذا این کودکان حتما باید توسط کارشناسان تغذیه، مشاوره تغذیه را دریافت کنند. وی افزود : کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت آماده مشاوره تغذیه این کودکان می باشند و بر اساس سن کودک ، وضعیت اقتصادی – اجتماعی ، غذاهای بومی و محلی در دسترس خانواده، برنامه غذایی کودک را تنظیم می کنند.

دکتر اباصلتی خاطر نشان کرد : در صورت ابتلا کودک به امیکرون ، تغذیه با شیر مادر یا شیرمصنوعی در کودکان کمتر از 6 ماه و تغذیه با شیر مادر همراه با غذاهای کمکی متناسب با سن در کودکان بالای 6 ماه  می بایست ادامه یابد. همچنین مصرف مکمل های کودکان ،قطره مولتی ویتامین و قطره آهن مطابق با دستورالعمل های بهداشتی به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند ، بعلاوه اینکه افزایش استفاده از منابع غذایی حاوی پروتئین، آهن، روی ، ویتامین های C و A با استفاده از گروههای غذایی اصلی در هرم غذایی و جایگزین های آنها بسیار مفید است.رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه به دادن آب و مایعات گرم نظیر انواع سوپ ها و آش های محلی سبک مانند آش برنج و آش سبزیجات به کودک و دادن آب میوه تازه ،به ویژه مرکبات (پرتقال، لیموشیرین و نارنگی) تاکید کرد و  همچنین جهت جبران اشتهای کودک به افزایش تعداد دفعات تغذیه به 6‏-5 بار در روز و با حجم کم توصیه نمود و گفت:  درصورت بی اشتهایی کودک ،جذاب نمودن غذای کودک با استفاده از مواد غذایی رنگی مانند هویج، کدو حلوایی، نخود فرنگی، گوجه فرنگی و لوبیا سبز میتواند موجب افزایش تمایل کودک به غذا خوردن شود.

دکتر اباصلتی در ادامه ضمن تاکید بر تازه بودن و خوب پخته شدن غذای کودک، استفاده از صبر و حوصله بیشتر برای غذا دادن به کودک بیمار، استفاده از غذاهای مورد علاقه کودک ، افزایش تعداد وعده های غذایی (یک وعده غذایی اضافی) برای جبران وزن از دست رفته و تامین انرژی بیشتر با مقوی و مغذی سازی غذای کودک را توصیه نمود.

 رئیس گروه بهبود تغذیه خاطر نشان کرد:  به منظور مغذی کردن غذای کودک می توان پودر جوانه غلات و حبوبات به سوپ، فرنی و کته اضافه کرد، همچنین اضافه کردن منابع پروتئین از جمله انواع حبوبات مانند عدس، ماش و حبوبات محلی کاملاً پخته شده به غذای کودک بسیار مفید می باشد ، اضافه کردن عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک (سوپ یا آش)، رنده کردن تخم مرغ کاملاً پخته شده به داخل سوپ، ماکارونی یا کته پس از طبخ غذا و همچنین با افزودن یک قاشق مرباخوری کره، روغن زیتون یا روغن مایع به غذای کودک می توان ان را مقوی نمود.