مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز برنامه های نظارتی بهداشت محیط از 25 اسفند در واحدهای تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: برنامه های ویژه کشیک نوروزی نیز از .25 اسفند ماه آغاز و تا15 فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، مهندس علی اصغرحسنی با بیان اینکه سالانه در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروزی میلیون ها زائر بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) به مشهد وارد میشوند خاطر نشان کرد: بر این اساس و با توجه به شیوع کرونا در کشور نظارت بر روی اماکن حساس مانند (رستوران ها، فست فودها، پایانههای مسافربری، اماکن بین راهی، مهمان پذیرها، استخرها، فرودگاه، راه آهن و موارد مشابه) انجام میشود.
مهندس حسنی تصریح کرد: در این مدت 250 تیم نظارتی در غالب 480 بازرس و کارشناس که در روزهای خاص و تعطیلات پایان سال فعال خواهند بود. وی اظهار داشت: در برنامه های نظارتی اقداماتی از جمله نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا، نمونهبرداری از مواد غذایی، بررسی سلامت فضای فیزیکی، تجهیزات ، وضعیت واکسیناسیون و بهداشت فردی کارکنان مورد بررسی قرار می گیرد و در اماکنی مانند نانوایی ها میزان نمک و جوش شیرین نیز ارزیابی می شود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه در ادامه افزود: در رستوران ها و فست فودها کیفیت مواد اولیه از نظر میکروبی بررسی و برخی از نمونهها به آزمایشگاه ارسال میشود.
وی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم با قوه قضاییه برای رسیدگی راحت و سریع به پروندههای بهداشتی در ایام خاص انجام شده است، اذعان کرد: بالغ بر154103 امکنه در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد که 80970 هزار امکنه آن اماکن عمومی مانند رستورانها، واحدهای اقامتی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی هستند.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت به دیگر برنامههای نظارتی اشاره و بیان کرد: همکاران در این ایام از شهرستان ها، اماکن بین راهی، مناطق ییلاقی، مناطق فرهنگی و تاریخی نیز بازدید و شرایط بهداشتی مکانها را مورد ارزیابی قرار میدهند.
مهندس حسنی در ادامه خاطرنشان کرد: در نوروز سال گذشته بالغ بر 16112 هزار بازدید از اماکن مختلف در شهرستانها و مشهد انجام شد و 5131 مورد به مراجع قضایی ارجاع داده شدند که منجر به پلمپ 201 واحد گردید.
وی از شهروندان خواست مواد غذایی خود را از اماکن معتبر تهیه نمایند و به تاریخ تولید و انقضا توجه نمایند. همچنین در مورد آجیلها سعی شود از آجیلهای مخلوط خریداری نشود زیرا در بیشتر آنها محصولات بیکیفیت مخلوط است و در مواجه با هرگونه تخلف با سامانه۱۹۰ تماس گرفته شود.
مهندس حسنی با اشاره به فعالیت سامانه ۱۹۰ خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند شکایات بهداشتی خود را از طریق سامانه گویای ۲۴ ساعته ۱۹۰ اعلام نمایند.