مدیر سلامت جمعیت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه گفت: نرخ مرگ و میر در كودكان شیر مادر خوار کمتر از کودکانی است که با شیر مادر تغذیه نمی شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمد احمدیان اظهار داشت: شیردهی پایه رشد و نمو فرزندان سالم می باشد و توجه به این موضوع سلامت جامعه را به دنبال خواهد داشت. وی خاطر نشان کرد: پزشكان و متخصصان، تغذیه مناسب با شیر مادر را برای كمك به داشتن جامعه ای پویا ضروری می دانند و در این راستا راهكارهای دستیابی به این مهم را تبیین می كنند .
دکتر احمدیان با تاکید بر اینکه مادران برای داشتن دوره شیردهی موفق نیازمند داشتن سلامت جسم و آرامش روان می باشند گفت: باید دانست، ناراحتی، نارضایتی، نگرانی و تشویش مادر، بیشترین تاثیر را بر كاهش میزان شیر خواهد داشت. وی گفت: البته برنامه غذایی مادران پیش از وضع حمل نیز بر میزان شیر آنان تاثیر گذار است. به عنوان نمونه دریافت كالری كافی، اجتناب از كاهش وزن شدید و مصرف مواد غذایی مناسب در دوران بارداری تاثیر بسزایی در افزایش شیر مادران دارد.
دکتر محمد احمدیان به فواید تغذیه با شیرمادر برای مادر و کودک پرداخت و گفت: تکلم روانتر، ارتباط عاطفی قویتر با مادر و تربیت پذیری بهتر از فواید تغذیه با شیر مادر است.وی افزود: در کودکانی که با شیر مادر تغذیه شدهاند بیماریهای اسهالی، عفونتهای تنفسی، عفونت ادراری، آلرژی و آسم، پوسیدگی دندان، سوء تغذیه و چاقی، بیماریهای بدخیم و سرطان کمتر دیده میشود.
مدیر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس دانشگاه خاطر نشان کرد: ترویج تغذیه با شیر مادر امروزه به عنوان راهبردی برای توسعه پایدار و یک جزء از اقدام جهانی برای پایان دادن به سوء تغذیه است. وی افزود: افزایش میزانهای تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم شیردهی فقط میتواند با هماهنگی و همکاری در تمام بخش ها و نسل ها حاصل شود.وی با بیان اینکه شعار امسال هفته جهانی شیر مادر « قدمی به جلو برای تغذیه شیر خوار با شیر مادر : آموزش و حمایت» اعلام شده است، افزود: همه ساله ۱۰ تا ۱۶ مرداد همزمان با هفته جهانی شیر مادر، برنامههای همه جانبه در راستای سیاست ملی ترویج تغذیه با شیر مادر اجرا می شود.