معاونت بهداشت

اجرای برنامه خودمراقبتی موفق، نیازمند مشارکت مردمی و فرهنگ سازی گسترده است

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اجرای یک برنامه خودمراقبتی موفق نیازمند مشارکت مردمی و فرهنگ سازی گسترده است و اگر این امر مهم در جامعه نهادینه شود بسیاری از مخاطرات کنونی در عرصه درمان حذف می شود و کارایی نیروی انسانی با انگیزه به معنای واقعی برای جامعه رقم می خورد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر جعفر صادقی گفت: خودمراقبتي امری اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است كه مردم براي خود، فرزندان و خانواده شان برای حفظ تندرستی انجام مي‌دهند. وی افزود: افراد علاوه بر اینکه با خود مراقبتی از سلامت جسمي، روانی و اجتماعی خود حفاظت می كنند، نيازهاي جسمی، رواني و اجتماعی خود را برآورده می سازند، از بيماري ها يا حوادث پيشگيري می كنند، ‌بیماری‌های مزمن خود را مدیریت می كنند همچنین از سلامت خود بعد از بيماري حاد يا ترخيص از بيمارستان، حفاظت می نمایند.

دکتر صادقی خاطر نشان کرد: گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا، همچنین اجرای بند پنجم برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، تحت عنوان برنامه ملی ترویج و توسعه خود مراقبتی تا کنون حدود 700 هزار سفیر سلامت خانوار که داوطلبانه مسئوليت انتقال مطالب آموخته شده در حوزه سلامت و مراقبت فعال از سلامت خود و اعضاي خانواده را بر عهده دارد را جذب نموده است، همچنین 21000داوطلب سلامت محله که هر کدام بین 5 تا 20 خانوار تحت پوشش دارند، جذب این برنامه شده اند.

 وی با توجه به گذار بیماری ها از واگیر به غیرواگیر و حرکت از درمان قطعی بیماری ها به مراقبت مادام العمر، بر نقش مردم در مراقبت از سلامت فردی و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی های جزئی، مدیریت بیماری های حاد و مزمن تاکید کرد و گفت: خودمراقبتی باعث کاهش 40 درصدی ویزیت عمومی ، کاهش 17 درصدی ویزیت های سرپایی ، کاهش50 درصدی ویزیت های بعدی بیماریها، کاهش 50 درصدی بستری شدن در بیمارستان ، کاهش و یا تعدیل مصرف داروها و کاهش روزهای غیبت از کار تا 50درصد شده است.