معاونت بهداشت

همکاری گروه های هدف در انجام واکسیناسیون مهم ترین راهکار در کنترل موج هشتم کروناست

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این روزها شاهد روند افزایشی آمارهای کرونایی در نقاط مختلف جهان هستیم و برای دوری از آسیب‌های موج هشتم تنها نیازمند مراجعه مردم به مراکز واکسیناسیون کرونا هستیم.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمدجعفر صادقی، اظهار داشت: تاکنون مورد مثبتی از زیرسویه‌های جدید در مشهد و خراسان رضوی دیده نشده، اما این دلیلی نمی‌شود که موج هشتم به سراغمان نمی‌آید و باید قبل از رسیدن به وضعیت بدتر کرونایی نسبت به دریافت دُز یادآور اقدام شود.

وی تصریح کرد: در موج جدید ۵ زیرسویه xbb، xbb١، bq١، bq١.١ و ٢BA در کشورهای مختلف جهان مشاهده شده که همگی آنها از خانواده اومیکرون هستند و باید اشاره کنیم که خطرات این زیرسویه‌ها از سویه دلتا که در موج پنجم بحران کرونا با آن درگیر بودیم به مراتب بیشتر است.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه  با توجه به شیوه علائم موج جدید بحران کرونا ، مردم باید ضمن رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک اقدامات پیشگیرانه را عملیاتی کنند، خاطرنشان کرد: بهترین کار در وضعیت فعلی دریافت دُز یادآور واکسن کرونا بوده و از تمامی افراد بالای ١٨ سال به‌خصوص ۴ گروه دارای بیماری زمینه‌ای، نقص سیستم ایمنی، مادران باردار و سالمندان بالای ۶۰ سال می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر به یکی از مراکز واکسیناسیون کرونا مراجعه کرده و جهت دریافت دُز یادآور خود اقدام نمایند.

دکتر صادقی افزود: گروه سنی زیر ١٨ سال شامل دریافت دُز یادآور نمی‌شود، اما از کسانی که ۶ ماه از دریافت آخرین دُز دریافتی‌شان گذشته می‌خواهیم که نسبت به دریافت دُز یادآور اهتمام ورزند و هیچگونه تأخیر  در انجام این کار بسیار مهم و حیاتی ایجاد ننمایند.

وی با تأکید بر اینکه زیرسویه‌های جدید سویه اومیکرون ویروس کرونا عوارض زیادی به‌خصوص در سیستم گوارش ایجاد کرده و بیشترین مبتلایان آن سالمندان و کودکان هستند گفت: ما معتقدیم که انجام واکسیناسیون افراد بالای ١٨ سال هم در حفظ سلامت خود آنان و هم گروه سنی زیر ١٨ سال و به‌خصوص گروه سنی زیر ۵ سال که شامل دریافت واکسن کرونا و دُز یادآور آن نمی‌شوند مؤثر است، پس با توجه به اهمیت این موضوع نباید تأخیری در دریافت دُز یادآور واکسن کرونا ایجاد نماییم.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما هم‌اکنون واکسن‌های برکت، سینوفارم، نورا، اسپایکوژن را به تعداد زیاد در تمامی مراکز واکسیناسیون کرونا داریم و تنها نیازمند مراجعه مردم به این مراکز هستیم، مراجعاتی که میزان آن کم بوده و باید این حضور پررنگ‌تر باشد تا ایمنی‌زایی مدنظر ایجاد شود و مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

دکتر صادقی اضافه کرد: از افرادی که تاکنون واکسن کرونا و یا دُز یادآور آن را دریافت نکرده‌اند می‌خواهیم که با تزریق این واکسن آمادگی خود را در برابر بیماری کووید ١٩ افزایش دهند و در ایمن سازی جامعه برای مقابله با این بیماری سهیم شوند.