مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به آغاز ایام محرم و برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان، بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیئتها و موکبها و تهیه و توزیع بهداشتی نذورات در مراسم عزاداری تاکید کرد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر ناصر امینی برای حفظ سلامت شهروندان و زائران و پیشگیری از بروز طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا در بین سوگواران توصیه کرد:
- هرگونه پخت و پز بایستی در مکان هایی با شرایط بهداشتی و با استفاده از ظروف مناسب صورت پذیرد.
- کلیه افراد دخیل در تهیه و توزیع آب و غذا ملزم به داشتن کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی هستند.
- از هرگونه ذبح و قربانی کردن در محل هیئت ها خودداری شود و از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .
- در تهیه و پخت غذا از روغن های ترانس پایین و نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود .
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد.
- در صورت الزام به نگهداری مواد غذائی بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد یا بالای 63 درجه سانتی گراد نگهداری شوند.
- از بسته بندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف خودداری شود. ( بعضاً هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی می کنند که اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود )
- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
- ازآب آشامیدنی سالم استفاده گردد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری گردد.
- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز استفاده شود.
- استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.
- ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی، نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی در سرویس های بهداشتی اقدام گردد.


