معاونت بهداشت

مقالات

توصیه های بهداشتی برای کاهش بیماریهای منتقله از آب و غذا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان ضرورت شستشوی سبزیجات و استفاده از مواد ضدعفونی کننده و عدم شستشوی ظرف ومیوه و سبزیجات در آب های جاری به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی منتقله از آب و غذا می شود، افزود: بیشتر افراد هنگامی که برای تفریح به خارج از شهر می‌روند یا در هنگام سفر، در صورت پیدا نکردن آب سالم و بهداشتی و یا به منظور خنک کردن میوه هایی از قبیل هندوانه، خربزه و بطری‌های نوشیدنی و ... آنها را در آب‌های طبیعی قرار می دهند این در حالی است که در صورت آلودگی این آب ها به ویروس و انگل این آلودگی به میوه و بطری انتقال پیدا  می کند و فرد بیمار می شود. 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا نهبندانی افزود: در فصول گرم ، ابتلا به برخی از بیماریهای گوارشی ناشی از آب و غذای ناسالم افزایش می یابد از همین رو رعایت نکات بهداشتی در سلامت افراد نقش تعیین کننده ای ایفا می کند. 

وی با اشاره به اینکه افزایش مسافرت‌ها، افزایش مصرف غذا در بیرون از منزل، استفاده از غذاهای آماده طبخ منجر به افزایش شیوع این بیماری‌ها می‌شود، اظهار داشت: روش انتقال بیماری‌های منتقله از آب و غذا در تمام موارد گوارشی و اغلب به صورت دهانی است و علائم در اغلب موارد شامل اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است که به طور متوسط در مدت  ٢۴ تا ۴٨  ساعت بعد از ورود عفونت  به بدن ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه دارد.

دکتر نهبندانی با تاکید بر رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های منتقله از آب و غذا  اظهار داشت: قبل از تهیه غذا و یا هنگام سرو و مصرف غذا باید دست‌ها با آب وصابون شسته شوند علاوه براین استفاده از سرویس های بهداشتی، استفاده از یخ های بهداشتی در زمان سفر و قرار ندادن بطریهای اب معدنی و نوشابه در حوضچه ها مانع از ابتلا به بیماریهای گوارشی می شود.