معاونت بهداشت

مقالات

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای شب یلدا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رعایت بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در شب یلدا نقش مؤثری در حفظ سلامت و دوری از مسمومیت‌های غذایی دارد و مصرف بیش از حد مواد خوراکی متنوع، به‌خصوص در کودکان که دستگاه گوارش ضعیف‌تری دارند، مشکلات سوءهاضمه به بار می‌آورد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود: در شب یلدا، تعادل مصرف خوراکی‌ها نباید فراموش شود تداخل مصرف میوه و آجیل و شیرینی در شب یلدا، گاه موجب بدکاری دستگاه گوارش می‌شود، به طور کلی پرخوری و مصرف بیش از حد مواد غذایی، برای بدن مضر است و مصرف بهینه آن جنبه دارویی دارد، پس باید مراقب باشیم که اندازه مصرف کردن را مدنظر قرار دهیم و در مصرف شیرینی هم بیشتر از قبل تعادل را رعایت کنیم.

دکتر اباصلتی اظهار داشت: در شب یلدا باید به انتخاب وعده شام سبک برای سلامت دستگاه گوارش خود و صرف زودتر این وعده غذایی ، عدم مصرف شیرینی بعد از خوردن شام برای حفظ تعادل و عدم به هم خوردن میزان کالری در بدن به‌خصوص در افراد دیابتی، عدم خوردن همزمان هندوانه و آجیل با هم، عدم مصرف آجیل کهنه و پوست شده (قهوه ای رنگ)، عدم خوردن تنقلات و آجیل شور برای بیمارانی که چربی یا فشار خون بالا دارند توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه رنگ میوه‌ها به شکلی حاکی از دارا بودن یکسری مواد با ارزش در آن است که اثرات بسیار مناسبی بر بدن دارند و از بیماری‌های مختلفی مانند بیماری قلب و عروق یا انواع سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند گفت: رنگدانه‌های گیاهی موجود در هندوانه خاصیت ضد سرطانی دارند و این میوه بعد از گوجه فرنگی، یکی از میوه‌های پر خاصیت است که می‌تواند در درمان سرطان پروستات آقایان موثر باشد و  املاح معدنی موجود در هندوانه در تنظیم و پیشگیری و تنظیم فشار خون بسیار کارآمد هستند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اثرات مفید رنگدانه‌های قرمز انار بر بدن و ضد سرطانی بودن این میوه یلدایی و بهشتی گفت: ویتامین c فراوان موجود در این میوه، کم خونی را درمان می‌کند و مصرف  آب انار سلامت قلب و بهبود گردش خون را به دنبال دارد.

دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: به طور کلی مصرف این نوع میوه‌ها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است؛ علاوه بر میوه‌جات، سبزیجات هم نقش بسیار مهمی بر سلامت انسان داشته و لازم است روزانه ٣ تا ۵ وعده از سبزیجات مختلف صرف شوند

وی با تأکید بر اینکه در شب یلدا، مصرف آجیل خام و غیرنمکی توصیه می‌شود، گفت: مغز دانه‌های آجیل، منبع مناسبی از پروتئین است. در واقع، کلسیم، فسفر و منیزیم موجود در آجیل اول از همه باعث سلامت قلب می‌شود و اگر می‌خواهید استخوان‌ها و دندان‌های محکمی داشته باشید، آجیل بخورید البته بهتر است در خوردن این مواد چرب و مغذی به خصوص نوع شور آن زیاده‌روی نکنید تا از خطر چاقی در امان بمانید.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: همچنین مصرف بیش از حد میوه‌های خشک هم می‌تواند برای سلامتی بدن شما دردسر ساز باشد؛ میوه‌های خشک در مقایسه با میوه‌های تازه آب کمتری دارند؛ بنابراین، مصرف بیش از حد آن‌ها در دراز مدت می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و باعث چاقی شود.

Tags: