رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف زیاد نان های تهیه شده از آرد سفید(نان لواش و فانتزی) که فاقد سبوس هستند و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر (میوه و سبزی) علت اصلی بروز یبوست است که با مصرف میوه و سبزیجات و غذاهای حاوی فیبر مشکل مرتفع می شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه دکتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه سوء هاضمه و نفخ عموما به دلیل مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه های قندی گازدار ایجاد می شود افزود: در ماه رمضان توصیه بر مصرف غذاهای آب پز و پرهیز از مصرف نوشابه های گازدار می شود.
دکتر اباصلتی اظهار داشت: تعریق زیاد، ضعف، کاهش انرژی، سرگیجه، رنگ پریدگی و حالت غش که ممکن است هنگام بعداز ظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق بیفتد از علائم افت فشارخون است و دلیل آن مصرف کم مایعات و نمک است که می توان با خنک نگه داشتن فرد و افزایش مصرف مایعات و نمک این شرایط را برای فرد روزه دار مدیریت کرد .
وی با اشاره به اینکه بروز سردرد در ماه مبارک رمضان بدلیل مصرف کافئین و قطع آن، خستگی و عدم استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشارخون است گفت: برای پیشگیری بهتر است از 1 تا 2 هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین را کاهش دهید و آن را با مصرف دمنوش های گیاهی فاقد کافئین جایگزین نمایید.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: پرهیز از مصرف قند های ساده به خصوص در روزه داری بیماران دیابتی تاکید می شود و این بیماران باید با مشورت پزشک اقدام به روزه داری کند.
وی خاطر نشان کرد: گرفتگی عضلات در ماه رمضان به دلیل مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم، منیزیوم و پتاسیم است و برای درمان بهتر است صرف غذاهایی نظیر سبزی ها، میوه ها، لبنیات (شیر، ماست، پنیرو کشک) و خرما که منبع غنی از مواد فوق هستند در برنامه تغذیه ای گنجانده شود.
وی با بیان اینکه مصرف غذاهای ادویه دار، نوشابه های گازدار و نیز قهوه موجب تشدید زخم معده، سوزش سردل و ورم معده می شود افزود: در برخی از روزه داران این حالت با مصرف غذاهای پرچرب هم می تواند افزایش یابد، علاوه براین افرادی که دچار زخم معده یا ناراحتی های گوارشی هستنند باید برای روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند.
دکتر اباصلتی گفت: مصرف اندک مایعات در ماه رمضان میتواند زمینه ابتلا به سنگ کلیه را فراهم کند از همین رو روزه داران باید با تغذیه مناسب در افطار و سحر و فاصله این دو وعده، آب مورد نیاز بدن را از طریق مایعات، نوشیدنی های سالم و میوه و سبزیجات فراهم کنند.