معاونت بهداشت

مقالات

تغذیه با شیرمادر؛ یکی از استراتژی های امنیت غذایی کودکان زیر دو سال محسوب می شود

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه  با شیرمادر یکی از استراتژی های امنیت غذایی کودکان زیر دو سال محسوب می شود و از اجزاء کلیدی اولویتها و مراقبت های بهداشتی کشور است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر محمد احمدیان با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر مانع ابتلای کودک به عفونت های حاد تنفسی و سرطان و بیماریهای مزمن می شود افزود: براساس آمار افزایش ضریب هوشی، تربیت پذیری بهتر،کاهش بزهکاری و اعتیاد، کاهش کودک آزاری و مسائل عاطفی روانی، سرمایه گذاری عظیم فرهنگی حاصل ترویج تغذیه با شیرمادر است.

وی اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر بخشی از برنامه های جامع تغذیه و سلامت مادر و کودک محسوب می شود و آموزش شیردهی کامل در کلاسهای امادگی برای زایمان برای مادران باردار ارایه می شود.

وی با بیان اینکه مراقبین سلامت در اولین مراقبت های بهداشتی کودک در سه تا ۵ روزگی کودک ، روند شیردهی را مورد بررسی قرار می دهند و آموزش های لازم به مادر ارائه می شود خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر، آموزش های تخصصی به مادرانی که توسط مرکز بهداشت به دلیل مشکلات شیردهی معرفی شوند به صورت رایگان ارائه می شود.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه ادامه داد: در صورتی که به هر دلیل مادر توانایی شیردهی مناسب را نداشته باشد آموزش های بیشتری را در مراکز آموزش شیردهی دریافت می کند اما اگر در نهایت مادر به هر علتی مانند بیماری توانایی شیردهی به کودک خود را نداشت بنابر شرایط کودک ،  شیر خشک و یا شیر اهدایی برای تغذیه کودک در نظر گرفته می شود تا زمانی که بدن کودک بتواند شیر خشک را تحمل کند و یا مشکل شیردهی مادر مرتفع شود.