معاونت بهداشت

مقالات

شب یلدا از میوه های تازه استفاده کنید

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شب یلدا از میوه های تازه استفاده کنید زیرا میوه های خشک در مقایسه با میوه های تازه آب کمتری دارند و مصرف بیش از حد آن ها در دراز مدت می‌تواند انرژی زیادی به بدن برساند و باعث چاقی شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه شب یلدا از آیین های کهن فرهنگ ایرانی است که علاوه بر آداب و رسوم مختلف در این شب، استفاده از خوراکی های خاص بعنوان نماد شب یلدا مرسوم است، افزود: در میان میوه ها، هندوانه و انار پای ثابت شب چله هستند که حاوی مقادیر با ارزشی از مواد مغذی و انتی اکسیدانها هستند که اثرات بسیار مناسبی بر بدن داشته و از بیماری های مختلف  قلبی عروقی یا انواع سرطان ها جلوگیری می کنند.

وی با بیان اینکه مصرف میوه ها در فصل سرما، مانع و سدی در برابر اثرات سوء آلودگی هوا بر بدن است، اظهار داشت: خرمالو هم جز میوه های شب چله است که حاوی پیش ساز ویتامین آ است و به همین دلیل رنگ نارنجی دارد، در دسته موادی قرار دارد که در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و کاهش خطر ابتلا به عفونت تاثیر می گذارند.

دکتر اباصلتی تصریح کرد: توجه به تغذیه مناسب در این شب حائز اهمیت است و در صورتی که به مقدار مناسب و به اندازه؛ از خوراکی ها و مواد غذایی مختلف در شب چله استفاده شود، بدن مقدار کافی از مواد مغذی مختلف را دریافت می کند.

وی ادامه داد: آجیل شب یلدا به دلیل مغزها و خشکبار فراوان و متنوعی که دارد، ارزش تغذیه‌ای بسیاری دارد و در بسیاری از مناطق کشور آجیل محلی که شامل تخمه ها ومغز های ارزانتر می شود نیز وجود دارد که این شب را برای اهالی گرم ودلنشین می کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: مغز دانه های آجیل، منبع مناسبی از پروتئین، کلسیم، فسفر و منیزیم است و باعث سلامت قلب و استحکام استخوان ها و دندان ها می شود اما بهتر است در خوردن این مواد چرب و مغذی زیاده‌روی نکنید تا از خطر چاقی در امان بمانید و حتما از آجیل بدون نمک استفاده کنید.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه سبزیجات نقش بسیار مهمی بر سلامت انسان داشته و باید روزانه ٣ تا ۵ واحد از سبزیجات مختلف مصرف شوند، خاطرنشان کرد: کدو حلوایی و چغندر از جمله سبزیجاتی هستند که مصرف زیادی در شب یلدا دارند و منبع غنی از آنتی اکسیدانها و ویتامینهای مختلف هستند.

وی توصیه کرد: برای سلامت دستگاه گوارش خود سعی کنید شام شب یلدا را سبک انتخاب کرده و کمی زودتر میل کنید؛ از مصرف شیرینی، دسرهای پرچرب و شیرین ، نوشابه و... پرهیز کنید تا شب یلدای خود را سالم و سلامت در کنار خانواده بگذرانید و خاطره خوبی از شب یلدای خود داشته باشید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به پویش "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" و تاکید بر رعایت پرهیزهای غذایی در شب یلدا گفت: در پخت غذاها از روغنهای مناسب روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون  استفاده کنید و برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده نمائید.