معاونت بهداشت

مقالات

کمبود ید در جامعه نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر یکی از راههای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید مثل گواتر استفاده از نمک تصفیه یددار است که متاسفانه امروز شاهدیم با استفاده از نمکهای دریا و صورتی و آبی و... کمبود ید در جامعه نسبت به قبل افزایش پیدا کرده است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود: با توجه به اهمیت ید در متابولیسم بدن و نیاز ان در سوخت و ساز و تکامل جنین، در رشد و نمو دوران جنینی و بعد از آن و نقش ید در رشد و تکامل کودکان و استعداد ذهنی آنها، وضعیت میزان ید در مادران باردار و دانش آموزان بررسی شده است.

وی اظهار داشت: طبق نتایج بررسی کشوری میزان ید در مادران باردار کمتر از میزان استاندارد می باشد. کمبود ید در مادران باردار می تواند منجر به کاهش ضریب هوشی، عقب ماندگی ذهنی و اختلالات شناختی در نوزاد شود.

دکتر اباصلتی ضمن تاکید بر اینکه مصرف نمک بایستی کم اما همان مقدارکم از نمک تصفیه یددار باشد، توصیه کرد: عموم مردم برای پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، از نمک تصفیه یددار استفاده کنند و مادران باردار علاوه بر استفاده منطقی و محدود شده از نمک یددار  از سه ماه قبل از بارداری تا پایان ماه چهارم از مکمل یدوفولیک استفاده نمایند.