معاونت بهداشت

مقالات

توجه به تغذیه‌ روزه‌داران کم‌سن

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

کارشناس مسئول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای روزه‌داران کم سن در وعده افطار، مصرف یک  قاشق غذاخوری از ۴مغز کوبیده گردو، بادام، فندق و پسته که در یک لیوان شیر داغ مخلوط شده و با کمی عسل شیرین شده است، علاوه بر مصرف حریره بادام، فرنی، شله زرد، شیر برنج رقیق و خرما بسیار موثر و مفید واقع می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا نیک اختر افزود: این افراد بهتر است در وعده سحر از غذاهایی مانند مرغ، گوشت، نخود کوبیده، نخودآب، تخم مرغ و مواد غذایی مثل شیره انگور، هویج پلو و یا لوبیا پلو استفاده کنند تا کمتر دچار ضعف و تشنگی شوند و در روند رشدشان اختلالی ایجاد نشود.

وی اظهار داشت: برای تأمین مایعات و کاهش تشنگی نیز خوردن نوشیدنی‌هایی مانند شربت تخم ریحان، آب هویج، آب سیب و شربت سکنجبین توصیه می‌شود؛ همچنین میوه‌هایی مانند سیب، گلابی، پرتقال و لیمو تأمین‌کننده ویتامین‌های ضروری هستند.

دکتر نیک اختر با بیان اینکه نوشیدن آب همراه کمی گلاب و چند عدد خرما همراه بادام در هنگام افطار از سردرد جلوگیری یا شدت آن را کاهش می دهد، ادامه داد: بهتر است غذاها همراه با مصلحات آن (اصلاح کننده های آن ) میل شود، به عنوان مثال تناول پنیر همراه با کمی زیره یا آویشن یا حلیم همراه با دارچین و زعفران و عدسی با گلپر در بهبود حال افراد روزه دار پس از افطار مؤثر است. 

کارشناس مسئول طب ایرانی معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر پرهیز از مصرف غذاهای سرخ شده یا دارای روغن زیاد توصیه کرد: روزه داران از پرخوری و درهم خوری  پرهیز کرده ، خوراکیهای سبک و زود هضم میل کنند، و در پایان افطار یک قاشق چایخوری از ترکیب پودر شده  تخم گشنیز و زیره به نسبت مساوی میل کنند که تأثیر زیادی در رفع کسالت و سنگینی پس از افطار دارد.

Tags: