رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه ناسالم و بیماریهای ایجاد شده به واسطه آن جزء ۵ علت اصلی مرگ و میرها در کشور و استان است . در حال حاضر شیوع چاقی و اضافه وزن در تمامی سنین بهخصوص کودکان، نوجوانان، جوانان و میانسالان در حال افزایش است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر زهرا اباصلتی افزود:: اضافه وزن سنین کودکی و نوجوانی در پسرها بیشتر از دختران می باشد . اما اضافه وزن در میانسالی در خانمها بیشتر از آقایان است و این موضوع برای مادران که نقش مؤثری در موضوع فرزندآوری و حوزه جوانی جمعیت دارند، خطرناک است.
وی با اشاره به بیماریهایی همچون دیابت، سرطان، نارسایی کلیه و سکتههای مغزی و قلبی که ناشی از تغذیه ناسالم هستند، اظهار داشت: تغذیه سالم نه تنها در سلامت جسم و رشد بدن تأثیر میگذارد بلکه بر احساسات و خلق و خوی افراد نیز تأثیر دارد و نباید از این موضوع بسیار مهم در حفظ سلامت خود، خانواده و اطرافیان غافل شویم.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 60درصد از میانسالان مشکل چاقی و اضافه وزن دارند، گفت: استفاده از فست فودها و نوشابه و عادات نا مناسب غذایی مشکل جدی الگوی مصرف تغذیهای گروه سنی جوانان است که زمینه ساز چاقی و اضافه وزن و مشکلاتی همچون سکته، سرطان، و دیابت است.
دکتر اباصلتی یکی دیگر از مشکلات تغذیه ای را کمبود ید خصوصا در مادران باردار اعلام نمود: متأسفانه با توجه به وجود نمکهای تقلبی، نمک دریا، نمک صورتی و آبی در بازار که فاقد میزان مورد نیاز ید می باشند میزان دریافت ید در جامعه کاهش یافته است .بر اساس آخرین بررسی ها ۵٨درصد از مادران باردار خراسان رضوی میزان ید کمتر از حد نرمال را دارند که این موضوع با خطر سلامت نوزادان و تولد نوزادانی با اختلالات بینایی، شنوایی، کاهش بهره هوشی و عدم وزن گیری مناسب همراه است.
وی ادامه داد: گرچه مصرف بالای نمک مضر است، اما توجه به نوع نمک مصرفی اهمیت دارد، و توصیه ما به عموم مردم مصرف به اندازه ی نمک تصفیه شده یددار در تمامی گروههای سنی، و تاکید بر مصرف قرص مکمل یدوفولیک برای مادران باردار است.